Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Knowit Experience växer i Danmark

Ett år efter sammanslagningen med Creuna ökar nu Knowit Experience sin närvaro i Danmark med nya förvärv i form av designbyrån 1508 och dess teknikkunniga systerbolag Strømlin. Ambitionen är att fortsätta etablera sig som Danmarks ledande byrå inom digitala kundupplevelser.

Vid millennieskiftet var Creuna och 1508 bland de första byråerna att positionera sig som ledande inom digitala kundupplevelser i Danmark. Nu förenas de två kreativa byråerna under samma varumärke i form av Knowit Experience, som med förvärven av 1508 och systerbolaget Strømlin markant uppgraderar sin position i Danmark. Knowit Experience blir nu 60 anställda i Köpenhamn, och i Århus finns 80 digitala specialister från före detta Creuna.

Redan i och med sammanslagningen med Creuna förra året, gjorde Knowit Experience klart att man har stora ambitioner för den danska marknaden med målet att på sikt nå samma ledande position och storlek som byrån redan har i både Sverige och Norge.

– Vi är först och främst stolta över att 1508 och Strømlin har valt att gå samman med oss ​​i Knowit Experience. Det är två väletablerade företag som vi har enorm respekt för och som vi är uppriktigt glada över att ha ombord. Vi har länge velat ha en större närvaro i Köpenhamn. Därför är det fantastiskt att vi nu har två etablerade företag i gruppen som delar vår värdegrund och ser samma stora potential i en gemensam position på marknaden som vi gör. Samtidigt delar vi uppfattningen att exceptionellt skickliga medarbetare och en attraktiv arbetsplats är de viktigaste parametrarna för att nå våra höga ambitioner, berättar Roar Nissen, CEO för Knowit Experience i Danmark.

Enligt 1508 och Strømlin ligger motivationen i en gemensam uppsättning värderingar och de möjligheter som följer med att vara en större aktör:

 – I både 1508 och Strømlin har vi under en tid undersökt möjligheten att bli en del av något större. Vi har stora ambitioner och vill gärna kunna göra ett större avtryck med det vi jobbar med. Men det viktigaste för oss har varit att det ska vara en organisation som vi kunde se oss själva som en del av. Det har vi hittat i Knowit Experience, som från början visat stor respekt för våra kulturer och vårt sätt att arbeta. Vi upplever ett gemensamt intresse av att hitta synergierna i spänningsfältet mellan våra kulturer och discipliner för att tillsammans skapa en ny, starkare gemenskap till stor nytta för både vår verksamhet och våra anställda, säger Mikkel Jespersen, medgrundare och VD i 1508.

Strømlin ser också fram emot de nya möjligheter som sammanslagningen med Knowit Experience kommer att medföra:

– Vi kommer att ingå i en stor nordisk familj med nästan 4 000 duktiga medarbetare, vilket gör att vi kan hantera projekt i en helt annan skala än tidigare. Och på en mer lokal nivå får vi ett gäng nya kollegor i Köpenhamn som kan ge oss den nödvändiga bandbredden för att klara de många uppgifter vi redan har. Detta resulterar i en mycket dynamiskt setup som gör att vi kan agera både lokalt och internationellt. Det ser vi som en enorm potential, säger Morten Brandt, Partner & CEO på Strømlin.

1508 fortsätter verka under sitt nuvarande välkända varumärke under en tid framöver, medan Strømlin kommer att bli en del av Knowit Experience i Köpenhamn i början på året.

– Med våra nya kollegor från Strømlin stärker vi vårt redan skickliga team av digitala specialister i Köpenhamn och jag ser mycket fram emot att välkomna dem. Vi delar till stor del visionen att kombinera affärsförståelse, kreativitet och teknik för att skapa de bästa digitala kundupplevelserna – våra kunder kan se fram emot att möta ett ännu starkare team i framtiden, säger Stine Reesen, ledare för Knowit Experience i Köpenhamn.

Avtalet om förvärv av Knowit Experiences av 1508 och Strømlin har undertecknats den 14 december 2021 och förvärvet förväntas vara slutfört vid årsskiftet.

Christina Johansson

Head of Communications