Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Knowit en av de mest hållbara aktier det gått bäst för

I oktober förra året samlade Dagens industri ihop nio aktier till en hållbar basportfölj. Knowit var ett av de bolag som platsade på listan och nu visar det sig att den hållbara basportföljen gått bättre än index. Bland de utvalda aktierna kommer Knowit på en fin tredjeplats med en kursuppgång på 23 procent.

Vad som idag kan konstateras är att Di:s hållbara basportfölj gett en avkastning om 15,4 procent, vilket är 2 procentenheter bättre än OMXSPI-index. Tanken med basportföljen är att sprida risken i olika sektorer och att utesluta oljebolag, vapentillverkare, sprit och tobak. Samtliga nio bolag som ingår i portföljen, inkluderat Knowit, väntas öka vinsten i år och alla förväntas ge utdelning. 

Bäst har det hittills gått för det norska pantautomatsbolaget Tomra och det danska vindkraftsbolaget Vestas - båda aktierna är upp 27 procent. Knowit kommer på en fin tredjeplats med en kursuppgång på 23 procent.

Hållbarhet förväntas utgöra ett fortsatt viktigt tema under 2020-talet och det ger möjligheter till lönsamma, gröna investeringar. För många privatpersoner och de flesta professionella investerare är det idag viktigt att investera hållbart och placera pengar där de gör nytta. Att det dessutom kan bidra till högre avkastning gör inte saken sämre.

Hela artikeln om hur det har gått för samtliga nio hållbara aktier kan du läsa på Di:s hemsida (bakom betalvägg).

Christina Johansson

Head of Communications