Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Knowit by Heart – ett samtal om jämställda börsbolag

Tre börsbolags-vd:ar med den gemensamma nämnaren att de alla vunnit Allbrightpriset som börsens mest jämställda bolag. Lyssna till Gunilla Osswald, vd BioArctic, Rasmus Nerman, vd Humana och Per Wallentin, koncernchef Knowit, som i ett samtal delar med sig av erfarenheter och tankar kring hur ökad jämställdhet har påverkat såväl företagskultur som konkret kundnytta.

BioArctic, Humana och Knowit har alla tre vunnit Allbrightpriset för sitt jämställdhetsarbete. I ett samtal om jämställdhetsarbetet dessa organisationer drivit och driver, delar Gunilla Osswald, Rasmus Nerman och Per Wallentin med sig av erfarenheter kopplat till vad drivkraften varit som låg bakom jämställdhetssatsningen, hur de gick tillväga och vikten av ett tydligt för att få till en konkret förändring. 

Och är det verkligen lönsamt att lägga tid och kraft på att bli en jämställd organisation? Forskning visar på många positiva effekter som går att konstatera på organisationer som är mer jämställda. Bland annat ökar den kollektiva intelligensen, organisationer med kvinnor med i ledningsgruppen ökar också lönsamheten och jämställda organisationer satsar även i högre utsträckning på hållbarhet.

– I vår bransch är det svårt att rekrytera kompetenta konsulter utifrån olika aspekter. När vi nu har jobbat med jämställdhetsfrågorna sedan flera år tillbaka har vi också tack vare detta, haft enklare att rekrytera fler medarbetare och även vuxit organiskt vilket resulterat i att vår lönsamhet också ökat, säger Per Wallentin i samtalet.

Detta och mycket mer kom upp i samtalet, som pågick i cirka 30 minuter.

Christina Johansson

Head of Communications