Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

PRESSMEDDELANDE

Knowit blir partner till Changers Hub

ICKE REGULATORISKA

Changers Hub och Knowit teamar upp i ett långsiktigt samarbete. Ambitionen är att tillsammans öppna upp dörrarna till digitaliseringsbranschen för en bredare målgrupp och skapa förutsättningar för ett mer inkluderande samhälle.

Changers Hub är ett innovationshus och organisation med visionen att demokratisera framgång så att alla unga får samma möjlighet att förverkliga sina idéer och påverka sin framtid, oavsett bakgrund. Organisationen startades i Stockholms ytterstad år 2015 och har sedan dess vuxit snabbt.

Knowit har under flera år arbetat aktivt med jämställdhet och vann 2019 Allbrights pris för mest jämställda börsbolag. Samarbetet med Changers Hub, och att bredda initiativet inom mångfald, är ett naturligt nästa steg på resan mot jämställdhet och inkludering.

– Partnerskapet med Changers Hub ger oss nya kontaktvägar och tillgång till en ny generation av talang samtidigt som vi kan visa på möjligheterna för en karriär i digitaliseringsbranschen. Changers Hub kommer också att stötta oss i vår interna resa mot att bli ett mer jämställt och inkluderande bolag, säger Per Wallentin, VD för Knowit.

Changers Hubs verksamhet bedrivs dels genom utbildningsinsatser inom till exempel programmering, coachning av unga entreprenörer och kontorshubbar för medlemmar. Organisationen stöttar också företag med workshops och föreläsningar i syfte att ge ledning och medarbetare en bättre förståelse för den roll företaget har utifrån ett inkluderande perspektiv.

– Samarbetet med Changers Hub är inte ett ”check-the-box-partnerskap” utan vi ser fram emot ett högt engagemang där vi får utmana Knowit på resan mot att utveckla en mer jämlik och inkluderande arbetsplats. Tillsammans kan vi bidra till ett mer jämlikt samhälle, säger Victoria Escobar, medgrundare och operativ chef, Changers Hub.

Christina Johansson

Head of Communications