Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Knowit ansluter sig till Digitaliseringskonsulterna – för ett hållbart och fossilfritt samhälle

Vi på Knowit har valt att ansluta oss till den nybildade, ideella föreningen Digitaliseringskonsulterna i syfte att accelerera vårt strategiska arbete för ett hållbart och fossilfritt samhälle efter Coronakrisen. Ett stort antal företag inom branschen har anslutit sig till föreningen för att påskynda omställningen.

För att Sverige ska bli klimatneutralt till 2045 kommer det krävas en transformation av hela samhället. De lösningar som digitalisering möjliggör och som vi på Knowit hjälper våra kunder att implementera, har mycket stor potential att minska de globala utsläppen av växthusgaser.

– Vi på Knowit har valt att ansluta oss till föreningen eftersom vi vill hjälpa samhället att se och använda digitaliseringens möjligheter. Medlemskapet innebär att vi aktivt stöttar politik, näringsliv och offentlig sektor i att förstå hur Sverige, genom digitalisering och innovation, snabbt kan transformeras till ett fossilfritt välfärdssamhälle med ökad konkurrenskraft och tillväxt som följd, säger Joakim Pilborg, hållbarhetsansvarig på Knowit.

Läs hela pressmeddelandet på Digitaliseringskonsulternas webbplats

Christina Johansson

Head of Communications