Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Knowit – jämställt börsbolag

Vi jobbar hårt för att öka jämställdheten på Knowit – och hårt arbete ger resultat. För andra året i rad hamnar vi på Allbrights gröna börslista. Det innebär att vi är ett börsnoterat bolag som satsar lite extra på jämställdhet.

Nyligen publicerades Allbrights årliga granskning av jämställdheten hos Sveriges börsnoterade bolag och Knowit har, för andra året i rad, kvalat in på Allbrights gröna börslista.

Allbright rankar varje år de svenska börsbolagen från bäst till sämst på att befordra kvinnor till att vara en del av företagets ledningsgrupp. De jämställda bolagen listas på Allbrights gröna börslista, de mediokra bolagen placeras på den gula börslistan och de mansdominerade bolagen hamnar på den röda börslistan. På Knowit har vi alltså uppnått en jämn könsfördelning i koncernledningen.

– Vårt jobb med att öka jämställdheten på Knowit är vi alla engagerade i. Från att tidigare ha varit på Allbrights röda lista tog vi oss in på den gröna, och 2018 hamnade vi på en delad andraplats som ett av Sveriges mest jämställda börsbolag. Vi är glada att det viktiga jämställdhetsarbetet som vi gör också ger resultat, säger Per Wallentin, koncernchef på Knowit.

Se hela Allbrights rapport för 2019 här.

Christina Johansson

Head of Communications