Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Hållbarhet i fokus när Knowit flyttar till Helsingborgs gröna innovationsdistrikt

Som ett led i Knowits storsatsning att bli Helsingborgs modernaste och mest attraktiva arbetsgivare, kommer Knowit i Helsingborg att flytta till nybyggda Greenhaus. Ett miljöcertifierat kontor med fokus på hållbarhet i Helsingborgs nya, innovativa stadsdel Oceanhamnen. Det nya kontoret blir en oas där medarbetare kan växa, frodas och fortsätta göra skillnad i samhället tillsammans med kunder och partners.

Knowit i Helsingborg har tecknat avtal med fastighetsbolaget Castellum och till hösten går flyttlasset till Greenhaus. Det placerar Knowit mitt i stadsdelen Oceanhamnen i nya innovationsdistriktet Helsingborg C, Campus Helsingborg och Lunds universitet.

– Det är fantastiskt roligt att hälsa Knowit välkomna till Greenhaus, säger Ola Gunnefur, affärsutvecklare på Castellum i region syd. Knowits syn på hur man tar hand om sina medarbetare och hur man jobbar med hållbarhet rimmar otroligt väl med Castellums vision med Greenhaus, och Helsingborgs Stads vision med Oceanhamnen. Området runt Oceanhamnen präglas av hållbarhet och innovation vilket ligger helt i linje med Knowits verksamhet och det gör Knowits intåg i Greenhaus mitt i prick.

Kontor för ökat välbefinnandet 

Castellums Greenhaus är Helsingborgs första och enda WELL-certifierade byggnad. WELL är en ny internationell certifiering, utvecklad i USA av forskare, läkare och arkitekter med syftet att få människor att må bra och fungera bättre på jobbet. För att en fastighet ska kunna WELL-certifieras ska den uppfylla högt ställda krav inom områdena luft, vatten, ljus och ljud. Faktorer som har stor påverkan på individers hälsa.

– Att vi hamnar hos Castellum i deras Greenhaus är ingen slump, säger Christian Rydström, vd på Knowit i Helsingborg. Knowit har ett väldigt genomtänkt och ambitiöst förhållningssätt till hållbarhet samt en omtanke om sina medarbetare. Jag är väldigt exalterad över att vi får möjligheten att etablera oss i Helsingborgs första WELL-certifierade hus, mitt i stadens expansiva innovationsdistrikt. Det är en självklarhet att det är där vi ska vara.

Nya ytor för samarbeten och möjligheter

För Knowit handlar hållbarhet om att skapa ett långsiktigt värde genom att integrera miljömässiga, sociala och finansiella risker samt möjligheter i affärsstrategi och verksamhet.

– Att integrera hållbarhet bidrar till att skapa ett attraktivt och flexibelt företag som är rustat för ett föränderligt affärslandskap. Det ska vi naturligtvis jobba utifrån och verka för varje dag i vårt samhälle, tillägger Christian.

Lokalen håller på att färdigställas för att Knowit ska kunna välkomna såväl nuvarande som nya kollegor, kunder och samarbetspartners under hösten 2022.

– Med flytten kickstatar vi vår storsatsning i Helsingborg! Utöver de 15 personer som redan arbetar hos oss planerar vi för minst femtio nya medarbetare inom ett par år. Det nya kontoret är utformat för att skapa nya möjligheter och samarbeten mellan individer, företag och samhället, säger Christian.

Christina Johansson

Head of Communications