Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

PRESSMEDDELANDE

Experience har utvecklat Stockholms Stads nya intranät

ICKE REGULATORISKA

Experience har tillsammans med Pro4u byggt Stockholms Stads nya intranät. Det nya intranätet kommer att nyttjas av 45 000 medarbetare i kommunens olika verksamheter och är en modern lösning baserad på en Optimizely plattform.

Stockholm Stads nya intranät är framtaget för att möta alla tänkbara behov som kan finnas i den stora organisationen. 6 000 medarbetare som arbetar med administrativa uppgifter kommer att jobba i plattformen dagligen. En utmaning i projektet har varit kravet på att kunna tillhandahålla mycket information riktat till olika användare med vitt skilda behov.

Projektet har genomförts i nära samarbete med staden och Pro4u med ett gemensamt och agilt arbetssätt. Knowit Experience har tagit fram koncept och design, samt byggt det nya intranätet. Lanseringen är nu i full gång och redan efter första veckan hade 31 000 medarbetare skapat unika och personaliserade profiler.

– Stockholms stad har nu ett nytt modernt intranät. Det är oerhört viktigt att det utvecklats ansvarsfullt med användarna i fokus, med robust teknik och en väl genomtänkt logik då vi är över 45 000 medarbetare som har intranätet som startsida och samarbetsnod, säger Anna Klynning, Kommunikationschef på Stadsledningskontoret, Stockholm stad.

Intranätet har en hög nivå av användbarhet och användarvänlighet både vad gäller krav på interaktionsdesign och grafisk design. Plattformen uppfyller också de högt ställda tillgänglighetskraven.

– Stadens intranät behöver hantera en stor mängd information, både centralt och från de olika förvaltningarna, men samtidigt vara tillgängligt och enkelt att ta till sig för de olika användarna. Det är verkligen ett komplext uppdrag, designen behövde följa Stadens grafiska profil, vara tilltalande för användarna och skapa en positiv helhetsupplevelse. Men minst lika viktigt är att den följer alla gällande tillgänglighetskrav och är anpassad för både mobil och desktop, säger Mikaela Salomonsson, kundansvarig på Knowit Experience Stockholm.