Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

PRESSMEDDELANDE

Apoteksgruppen väljer Knowit Experience som ny e-commerce partner

ICKE REGULATORISKA

Apoteksgruppen har under en tid sökt efter ny samarbetspartner för sin e-handel med krav på hög kompetens och bra kulturell match. Valet föll på Knowit Experience, och det kommande året ska användarupplevelsen utvecklas med fokus på att förenkla och förtydliga kundresan.

För Apoteksgruppen är det idag en självklarhet att satsa på en kombination av både fysiska butiker, i form av kedjedrivna såväl som franchiseapotek, och den växande e-handeln. Sedan pandemin startade har företagets e-handelsköp ökat med 130%, och trenden fortsätter.

Apoteksgruppen ska vidareutveckla sin e-handel med målet att förbättra kundresan och användarupplevelsen. Förändringarna kommer att göra det enklare för kunden att hitta information och produkter och samtidigt implementeras en mer modern teknisk plattform med fler tekniska integrationer.

– Vi behövde en partner som kunde hjälpa oss att utveckla vår e-handelslösning, och stötta oss i att se nya möjligheter. Knowit Experience är en riktigt bra kulturell match både med tanke på vår entreprenörsanda och vårt agila arbetssätt. De har samtidigt en gedigen kompetens inom alla de områden vi behöver hjälp med för att kunna utveckla och driva denna kanal framåt, säger Anna Bergstedt Marketing & Communication Director, Head of E-com/Click & Collect på Apoteksgruppen.

– Vi ser verkligen fram emot att hjälpa Apoteksgruppen att ta nästa steg med sin click & collect och e-handel. Framåt ser vi att Apoteksgruppen kommer få en ännu mer framgångsrik e-handel som når helt nya nivåer. Det kommer bli en riktigt rolig resa, säger Pernilla Vinneby vd för Knowit Experience, Stockholm.

Lösningen kommer att baseras på Knowits Ecommerce Axxelarator-plattform, framtagen med time to market i fokus för att på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt få en kundfokuserad, användarvänlig och konverteringsdrivande lösning på plats.

Christina Johansson

Head of Communications