Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

349 000 SEK insamlat till förmån för flyktingbarn

Under december månad samlade vi på Knowit tillsammans med kollegor, vänner och kunder in över 349 000 kronor till förmån för UNHCR:s projekt Educate a Child. För varje skänkt krona, skänkte Knowit två kronor.

Det finns över 3,7 miljoner flyktingbarn runtom i världen som inte har möjlighet att gå i skolan och få en utbildning. Anledningarna till att de inte får chansen är många – fattigdom, konflikter, dåliga utbildningsförhållanden, okvalificerade lärare, ekonomiska hinder och så vidare.

– Detta är oacceptabelt – och vi har tillsammans ett ansvar för att göra skillnad, så att de här barnen och ungdomarna får chansen till en utbildning, menar Per Wallentin, vd och koncernchef på Knowit.

Knowit startade därför en insamling till förmån för UNHCR:s projekt Educate a Child. Tillsammans med kollegor, vänner och kunder lyckades vi under december samla ihop 349 000 kronor som oavkortat gått till flyktingbarn - för chansen att gå i skolan. 

– Vi vill tacka alla som varit med och bidragit. Med de här pengarna har vi gett 823 barn möjligheten till skolgång under ett års tid, säger Per.

Christina Johansson

Head of Communications