Frukostseminarium

Vad innebär den nya säkerhetsskyddslagen för olika verksamheter?

Cybersäkerhet & juridik

Sveriges nya säkerhetsskyddslag träder i kraft den 1 april 2019. Det är nu hög tid  att ta reda på vad lagen innebär för den egna verksamheten i praktiken.

Som en del av vår satsning att höja Sveriges samhällssäkerhet vill vi bjuda in till föredrag och nätverkande i en avslappnande miljö på vårt kontor i Göteborg.

Vi kommer att lyssna på ett föredrag om vilka nyheter den nya lagstiftningen innehåller, hur man bör anpassa sig till den och hur den påverkar verksamheter. Stanna gärna kvar efter föredraget för mer diskussion och nätverkande. 

07.30  Vi bjuder på frukost 

08.00  Vilka nyheter tillkommer i den nya lagen och hur utförs en säkerhetsskyddsanalys?   
Marie Sjöberg, senior jurist med över tio års erfarenhet avsäkerhetsarbete, bland annat från Säkerhetspolisens säkerhetskyddsenhet 

Marie kommer att presentera grunderna i den nya lagstiftningen med fokus på de viktigaste nyheterna jämfört med nuvarande lagstiftning och på begreppet Sveriges säkerhet. Vad utgör egentligen en säkerhetskänslig verksamhet och vad är skillnaden jämfört med en samhällsviktig verksamhet?  

08.40  Diskussion och frågor 
Passa på att ställa relevanta frågor till Marie och övriga deltagare. 


Kontakta Tony Schlyter om ni har några frågor. 

Vi ser fram emot att träffa er!


KnowitInsight - Cybersäkerhet & juridik 
Kunskap gör mest nytta om vi sprider den. Därför ordnar vi seminarier om it- och informationssäkerhet två till fyra gånger per år under samlingsnamnet Secure  Insight. Denna gång har vi steppat litet utanför vår vanliga zon och anordnar ett frukostseminarium om säkerhet i samhället. Avsikten är att sammanföra aktuella ämnen med kunniga talare och intresserade deltagare för underhållande kunskapsutbyte, men även för trevligt mingel och umgänge. 

Till toppen