Dploy är en plattform som är utvecklad särskilt för att automatisera behandling av låneansökningar. Plattformen är riktad mot finansföretag som erbjuder leasing, utrustningsleasing för företag, försäljningsfinansiering/osäkrade krediter, bostadslån, lån, kreditkort och andra finansprodukter till sina kunder. Kunder och samarbetspartners som mellanmän, förhandlare och agenter kan också få kreditgodkännande på några få sekunder.

Dploy fick ett nytt utseende under hösten, men har funnits sedan 1999 och över 500 miljarder kronor har rört sig genom plattformen sedan dess. 

– Över hälften av all bilfinansiering i Norge går genom Dploy, berättar Rolf Kleppestø, affärsutvecklare på Knowit, företaget bakom Dploy.

Från världens första nätbank till BankID och Vipps

Sedan Knowit skapade Norges första nätbank, för snart tjugo år sedan, har företaget gjort nya, självbetjänande lösningar för stora delar av finans-Norge. I dag används dessa av nästan alla norska banker såvitt gäller bilfinansiering, utöver annan finansiering och leasing.

– Vi digitaliserar hela processen, från informationsinhämtning, kreditvärdering, signering och säkerhet og till utbetalning, säger Kleppestø.

Knowit står också bakom många av marknadens mest moderna lösningar inom bank och finans och har varit djupt involverade i BankID och Vipps (norska motsvarigheten till Swish).

Anpassning efter kunderna

Och plattformen har en unik flexibilitet. I stället för att finansföretagen måste anpassa sig efter ett stelbent och standardiserat system kan Dploy anpassa sig efter dem.

– Våra lösningar kan kopplas ihop med existerande infrastruktur eller stå helt på egna ben, säger Kleppestø.

Några av de största aktörerna inom finansiering använder Dploy i dag. Bland dem kan nämnas BMW, Volkswagen, DNB Finans, Santander och Brage Finans. 

Affärs- och it-utvecklingschefen på EasyBank, Lars Petter Ulveseth, berättar att de valde Dploy för att de ville ha ett system som var flexibelt och effektivt för dem.

– Varje dag hanteras 2 000 ansökningar i våra system. Dploy är en central byggsten i vår drift och flexibiliteten tillåter snabba ändringar, något som är mycket viktigt i vår bransch.

Han berättar också att det ger en stor trygghet att flera nordiska aktörer i samma bransch använder Dploy.

– Det gör att Knowit alltid är på bollen när det gäller vidareutveckling, säger Ulveseth.

Kom i gång med Dploy

Vill du erbjuda dina partners ett användarvänligt och effektivt verktyg, som underlättar i hela värdekedjan, från det att avtal ingås till utbetalning?

Kontakta oss
Staffan Nilsson
Ansvarig för kundcase
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen