Woman with smartphone

Vässa dina kunskaper inom e-hälsa

Undrar du hur framtidens sjukvård kommer att se ut? Här hittar du en samling artiklar med massor av information kring digitaliseringen och e-hälsa.

Läs om videoläkare, robotar i hemmet och självhjälpsprogram. Eller hur tekniker som CRM, AI och digitala plattformar skapar relevanta och personaliserade kundupplevelser inom vården.

Deltagare paneldebatt e-hälsa

Lyssna på paneldebatt och podd om e-hälsa

Techarenan arrangerar ett flertal intressanta paneldiskussioner inom bland annat e-hälsa.

I paneldebatten patienten och tekniken diskuteras hur Sverige ligger i framkant när det kommer till e-hälsa och att digitalisera vården samt vilka utmaningar som finns. Se paneldebatt med Pernilla Vinneby, VD Knowit Experience Stockholm, Sofia Palmquist, VD Aleris Group, Rickard Lageqvist, grundare Mindler, Björn Thorngren, VD Meds, Jakob Dahlberg, grundare Joint Academy.

Medicinteknisk innovation – hur skapar vi de bästa förutsättningarna för framtidens hållbara sjukvård? Se paneldebatt med Anette Åquist Falkenroth, läkare och e-hälsoexpert, Knowit, Carolina Wallenius, VD Cerner SE, Johan Gustavsson, VD Visiba Care och Anna Lefevre Skjöldebrand, CEO Swedish Medtech. 

Du kan också lyssna på podd om framtidens sjukvårdssystem och patientcentrerade arbetssätt. Eller på podcastavsnittet om e-hälsa där Anette Falkenroth, läkare och specialist inom e-hälsa på Knowit, gästar Hälso- och sjukvårdspodden.

Health Hack

Arena Health Hack – initiativ för e-hälsa i Sverige

2025 ska Sverige vara ledande på att använda digital teknik för att ge människor en jämlik, effektiv, tillgänglig och säker vård. Arena Health Hack är ett initiativ för att främja samarbete och kunskapsutbyte mellan stora aktörer inom hälso- och sjukvården genom seminarium och event.

Varje event har som mål att lyfta fram problemformuleringar och viktiga insikter; detta för att kunna skapa konkreta och innovativa lösningar som bidrar till att Sverige når målet att bli ledande inom e-hälsa. Eventen fokuserar på olika viktiga delar som påverkar den digitala vårdkedjan.

Det första webbinariet fokuserade på att identifiera utmaningarna inom hälso- och sjukvården, i samband med covid-19, tillsammans med en inbjuden e-hälsapanel bestående av ledande experter på området.

I del två möttes patienter och framstående nätläkare och apotek för att diskutera den digitala vårdkedjan med fokus på patientcentrerad vård.

Girl with apple

Lär av andra

Knowit har i många år hjälpt organisationer inom hälso- och sjukvården att ta tillvara på de möjligheter som den digitala världen erbjuder – utan att tumma på konfidentialitet, integritet och tillgänglighet.

Tack vare digitaliseringen kan du bland annat läsa din journal på nätet med hjälp av Bank ID, ta emot larm via en app i din mobil och ta del av tillförlitlig vårdinformation på nätet.

Läs mer om dessa tjänster som vi har tagit fram och utforska våra andra spännande uppdrag inom e-hälsa.

Ta hjälp av oss

Digitaliseringen i vården har exploderat den senaste tiden. Allt fler tänker och arbetar på nya sätt och använder tekniker i framkant för att ge patienter personcentrerad vård och hälsa.

Vilka digitala utmaningar står din vård- och omsorgsverksamhet inför? Behöver ni hjälp? Vi är experter på digitala ekosystem som skapar långsiktigt värde för hälsa, vård och omsorg. Vi har alltid användarnas behov som utgångspunkt när vi levererar digitala lösningar inom hälso- och sjukvården.

Med oss som partner kan du få alltifrån rådgivning inom strategi och kommunikation till skräddarsydda it- och systemlösningar. Tillsammans arbetar vi datadrivet med tydliga mål, mätpunkter och önskade effekter för att göra vården mer nära, jämlik och fokuserad på individen.

Kontakta oss
Maria Wäppling
Tjänsteansvarig
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen