Förändra strukturer och roller

Agile handlar om att anpassa sig till förändring. Den praktiska lösningen måste vara situationsanpassad - den ser olika ut för olika organisationer och sammanhang.

Det finns ett antal tänkbara strukturer som fungerar i olika sammanhang. Vilka av dessa, eller kombinationer, är rätt för just er organisation?

Man vill använda struktur för att möjliggöra istället för att begränsa. Det betyder att vi behöver roller som stödjer värdeskapande.

Lean ❤ Agile

Agile fokuserar på teamet och samarbete inom teamet. Arbetssättet hjälper också teamet att finna mål och ramar för sitt arbete. Lean sätter vårt fokus på att optimera värdeflöden. Receptet för agile i stor skala tar sin utgångspunkt i en kombination av lean värdeflöde och hypereffektiva agila team.

Modellen utgår från att man utvecklar nära kundens behov. Det leder till att modeller av den här typen utvecklar bättre digitala tjänster och produkter. Att utveckla arbetssätt som kombinerar lean och agile har visat sig att vara avgörande i framgång av digitalisering.

Vi utbildar, sätter upp och coachar agila team i lean strukturer för en effektiv strategiexekvering.

Att aldrig behöva vänta

Vi föreställer oss en organisation där man aldrig behöver vänta på ett beslut, ett underlag, tillgång till en expert. I en sådan organisation kan människor fokusera på sina arbetsuppgifter. En förutsättning för att det här ska vara möjligt är att allas arbete är både koordinerat och synkroniserat.

Vi hjälper er att etablera och vidmakthålla en organisation utan väntan genom att införa nya arbetssätt och processer. På det sättet kan ni bättre hantera beroenden mellan teamen och minimera tidssvinn.

Vad kan vi hjälpa dig med?
Filip Backström
Tjänsteansvarig
Kontakta mig
Kontakta mig

Jag samtycker till att Knowit hanterar min e-postadress och mitt namn i syfte att skicka efterfrågad information till mig. Ytterst personuppgiftsansvarig är Knowit AB. Vi lagrar information om dig så länge samtycke från dig finns. Du kan närsomhelst dra tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss. Behandlingen sker i enlighet med Knowits integritetspolicy.

Vill du att vi ska ringa upp dig?

Jag samtycker till att Knowit hanterar min e-postadress och mitt namn i syfte att skicka efterfrågad information till mig. Ytterst personuppgiftsansvarig är Knowit AB. Vi lagrar information om dig så länge samtycke från dig finns. Du kan närsomhelst dra tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss. Behandlingen sker i enlighet med Knowits integritetspolicy.

Tack! Vi kommer ringa upp dig så snart som möjligt!

Utbildning

En av de viktigaste komponenterna i en transformering och utveckling är utbildning. Vi sätter ihop och håller i ledarskapsutbildningar och arbetar med välbeprövade modeller såsom Management 3.0SAFe och LeSS.

Rådgivning, coaching och operativ konsulting

Vår strävan är att kundorganisationen ska bli självgående och ha kompetens för en kontinuerlig utveckling. Vi hjälper kunden i flera dimensioner genom att introducera nya verktygslådor för att möta sina utmaningar.

Våra coacher jobbar proaktivt i syfte att människor i organisationen ska finna nya verktyg och innehåll i sitt operativa arbete. Genom operativ konsulting får vi in arbetssätt i flöde-, värde- och snabbhetsorganisationen. I våra roller ger vi råd för fortsatt arbete mot målbilden.

Transformation

I syfte att öka organisationens förmåga till snabbhet och flexibilitet, kan vi hjälpa er att analysera organisationens nuläge och stötta en förändring utifrån struktur, beteende och kunskap.

Vi går in med ett transformationsteam med syfte att initialt skapa momentum. Vi säkerställer att ni kan bemanna nya ”agila” ledarroller och att ni lyckas etablera en kultur av ständig förbättring.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du veta mer om vad vi gör, våra utbildningar och seminarier, och vad som händer inom affärsdriven agilitet? Fyll i din e-postadress nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Till toppen