Gartners 10 viktigaste strategiska tekniktrender för 2018

Analyserna från Gartner är omfattande och komplexa, och här listar vi vad du ska hänga med på när företaget ska utvecklas och affärsmodellerna justeras. Mycket av fokus rör sig kring ”kund- och användarupplevelse”. Vår sammanfattning berättar hur artificiell intelligens kommer att påverka denna upplevelse. Gartner lanserar ”The intelligent digital mesh” som själva fundamentet för framtida digital business.

Är köpfestdagarna svaret på handelns utmaningar?

Vår danska ledare gör upp med hur handeln tänker kring Black Friday, och hur digitalisering och kundupplevelse kan konkurrera med priset när ni ska lägga upp er onlinehandel.

E-handel

E-handel:
Hur välja arkitektur, organisation och fokus?

De som lyckas inom e-handeln med varor i framtiden är de som lyckas skapa de bästa kundupplevelserna. Och en förutsättning är att hitta rätt modell för valet av arkitektur, organisation och fokusområden.

 

Intäkterna måste öka och utgifterna minska

Rubriken är i all sin enkelhet utgångspunkten du bör behandla i din verksamhet. Vår ambition här är att dela med oss av fem lika enkla råd som kan bidra till att sänka pulsen i sommar, när digitaliseringen som omsluter oss förändras allt snabbare.

Digitaliseringen bidrar till en hållbar civilisation

– Digitalisering bidrar till ökad demokrati, ett bättre liv och bättre hälsa i en värld med många utmaningar.Samtidigt står vi inför den största sociologiska förändringen på 700 år.Vår värld förändras dramatiskt och allt kommer att hänga samman i ett helt nytt ekosystem; sakernas Internet.Det säger Stein Opsahl, direktör för strategisk rådgivning vid Knowit Experience när vi intervjuar honom i samband med Bergen Næringsråds Årskonferanse, Time to Step Up, som tar sin utgångspunkt i FNs hållbarhetsmål.

Morgondagens annonsering. Game over för reklamen?

Tycker du om reklam? Är brusgränsen för länge sedan passerad? Några överraskande svar får man sällan. Omfattande digitalisering och teknik i olika former som pådyvlar oss mängder av reklam ger somliga ett hopp om reklamens snara död. Detta kommer knappast att inträffa. Digitalisering tar inte bort reklamen, men den kan göra den bättre – både för varumärke och konsument.


Topp 10 strategiskt viktiga tekniktrenderna 2017

Även under år 2017 kommer vi att översvämmas av digitala tjänster, och allt fler av dessa blir smartare med hjälp av inbyggd intelligens. Då Gartner presenterade sin syn på detta på en årlig konferens i Barcelona i november 2016 lanserade de uttrycket ”The Intelligent Digital Mesh” (det intelligenta digitala nätverket). Det avser en omfattande blandning av människor, prylar, innehåll och tjänster som utgör basen för deras förutsägelser för det här året.

Gartner delar in det hela i tre områden med rubrikerna Intelligent, Digital och Mesh. Det sista begreppet kan vi ungefärligen översätta med ”nätverk”.

Vill du veta mer?
Urban Nyblom
Business Director, Knowit Experience Stockholm
Kontakta mig
Kontakta mig

Ledningsutmaningar i en digital värld

Knowit är ett av få nordiska företag som kombinerar strategisk förståelse med resultatorienterad kommunikation och ledande tekniska lösningar. Vi samarbetar bäst med företag som vill att digitaliseringen ska skapa ett värde inom fyra olika ledningsutmaningar: innovation, effektivisering, affärsutveckling och varumärkespositionering.

Vill du veta mer?
Urban Nyblom
Business Director, Knowit Experience Stockholm
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen