Migrera till molnet – öka fokus på kärnverksamheten

Genom att flytta affärskritiska applikationer kan verksamheten fokusera på sin kärnverksamhet och utnyttja den innovationskraft och flexibilitet en ledande molnplattform erbjuder. Med en skräddarsydd process för just er migration till molnet, följer både kostnadsbesparingar och förbättrad produktivitet och framförallt, en optimerad molnlösning.

Oavsett om ni står i begrepp att utveckla nya produkter och tjänster, etablera er på en ny marknad eller skapa bättre kundupplevelser, så kommer migreringen till molnet bidra till ett ökat fokus på er kärnverksamhet. Genom att utnyttja molnplattformar som AWS och Microsoft Azure minskar belastningen på verksamhetens egna infrastrukturunderhåll och ni får tillgång till snabbare innovation och lösningar för maximalt resultat.

Din partner vid migrering till molnet

Vi utnyttjar molnleverantörernas egna, väl utprovade processer för analys/strategi/planering inför en migration. Vi är en certifierad partner inom många funktioner som behövs vid en migration såsom;

  • Migration competency partner
  • Well-Architected review
  • CAF – Cloud Adopotion Framework workshops
  • VMware competence
  • Managed Service provider (MSP)

Vi tillhandahåller en välplanerad och framgångsrik molnmigrering i fyra steg:

Steg 1: Redo för molnet? Check ✔

Varje verksamhet är unik. Därför inleder vi varje molnmigrering med en utvärderings- och planeringsfas. På så sätt säkerställer vi en smidig migration samtidigt som vi får en heltäckande förståelse för er nuvarande miljö. I denna process identifierar och hanterar vi också alla säkerhetsluckor.

Steg 2: Planen banar väg för en smidigare molnmigrering

Nästa steg är att vi formulerar en detaljerad implementerings- och migrationsplan komplett med tidslinjer och att vi skapar en strukturerad och säker molnmiljö (Landing Zone). Vi kallar denna del Cloud Core. Genom att vi automatiserar er molninfrastruktur kan ni starta upp nya miljöer på några minuter. Vi kan också integrera era molnkonton i befintligt internt nätverk och systemarkitektur vid behov. Våra molnmallar för automatisering säkerställer att miljöerna är identiska, säkra och optimerade utifrån era behov, baserat på bästa praxis. Automatisering av produktutvecklingscykler förbättrar kvaliteten, förhindrar mänskliga fel, minskar kostnaderna och låter er snabbt reagera på förändrade marknadsförutsättningar.

Steg 3: Migrering och optimering i molnet

Vi arbetar tillsammans med er för att migrera och uppdatera era applikationer och workloads säkert till molnet, allt för att minimera tiden för eventuella driftstopp. Vi använder de molnhanteringsverktyg som bäst möter era behov. Vill ni själva genomföra migreringen kan vi bistå med expertstöd, behöver ni fler resurser så kan vi erbjuda våra Cloud teams – Vi har över 200 certifierade cloudexperter idag, och fler tillkommer dagligen.

Steg 4: Underhålla och utveckla i molnet

När era applikationer och workloads väl är i molnet kan Knowit erbjuda skräddarsydda lösningar för en kontinuerligt optimerad molndrift. Från förvaltning av tjänster till 24/7/365 service desk.

Vi är en komplett molnpartner som kan vi hjälpa er på hela resan till molnet – välkommen att kontakta oss för mer information! 

Vill du veta mer?
Kit Gullbrandson
Sverigechef Connectivity
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen