Nu släpps Sveriges allra första tecknade managementbok - Dom kallar oss IT-konsulter

Publicerad 20 jan 2015

Den nya underhållande boken från Stefan Thungren (manus) och Lotta Sjöberg (illustration) är perfekt för dig som vill bli en framgångsrik konsult utan att behöva läsa 900 sidor obegripliga eller självklara businessteorier.

Boken handlar till stor del om hur den moderna människan hanterar sitt livspussel. Vi har olika roller och krav från vår omgivning på jobbet, i vårt sociala umgänge och i den privata sfären och ofta kolliderar de med våra grundläggande behov av att vara framgångsrika, socialt accepterade och älskade – inte minst av oss själva. Med en humoristisk snegling åt managementlitteraturen beskriver boken hur var och en kan uppfylla dessa nya grundläggande behov.

Dom kallar oss IT-konsulter är en humoristisk seriebok som kommenterar vår samtids fascination för modern teknik och hur den allt mer styr över våra liv. I dag är vi alla i någon mening omgivna av it som på ett osynligt sätt påverkar våra göranden. Genom att alltid vara uppkopplade och ständigt tillgängliga, blir vi fångar i ett parallellt universum, där våra cyberjag filtrerar bort det vardagliga livet. Serien belyser kontrasten mellan våra mänskliga tillkortakommanden och våra ouppnåeliga idealliv.

Presentation av författarna
Stefan Thungren är journalist och manusförfattare som har medverkat regelbundet i Svenska Dagbladet sedan 1998. Han är allmän popnörd och dyker ogenerat upp i olika media närhelst Fleetwood Macs b-sidor eller relationen mellan skägg och disco ska diskuteras. Tillsammans med illustratören Pelle Forshed gör han den tecknade serien Stockholmsnatt som har publicerats regelbundet i Svenska Dagbladet sedan 2005. Fyra seriealbum har det blivit sedan starten, och han är nu i vår aktuell med jubileumsboken "Tio år med Stockholmsnatt".

Lotta Sjöberg är utbildad på Konstfack och arbetar som serietecknare och illustratör. Hon har anlitats av bland annat Svenska Dagbladet, Vi föräldrar och flera av Sveriges fackföreningar. Sedan 2009 driver hon den populära Facebookgruppen Family living, the true story, som hösten 2014 resulterade i fotoboken Orka torka. Hon debuterade 2005 med serieboken Bebisbekännelser - guide för nybörjarföräldrar. 2011 utkom hennes andra bok, Family living, den ostädade sanningen. Hennes senaste seriebok, Det kan alltid bli värre, utkom våren 2014.

Fakta:
Dom kallar oss IT-konsulter är utgiven av Knowit, som är ett av Nordens ledande konsultföretag. Boken är på 135 sidor och kommer att finnas till försäljning hos såväl landets bokhandlare och som internetbokhandeln. ISBN 978-91-637-6922-1.

Till toppen