Mobil app för smidigare parkering

Publicerad 11 maj 2015

Knowit har utvecklat en app för enklare parkering i Linköping. Med appen använder bilisten sin mobiltelefon för att starta och stoppa parkeringen samtidigt som man betalar för sin parkering. Enkelt och smidigt utan vare sig att gå till en automat eller hålla ordning på en biljett.

Betalsystemet har utvecklats av Dukaten Parkering i Linköping och Swarco, som levererar parkeringslösningar, samt konsultbolaget Knowit. Tillsammans har bolagen anpassat ett traditionellt betalsystem till ett mer kundvänligt betalsystem.

Systemet fungerar så att kunden slipper ta biljett och behöver inte heller hålla ordning på parkeringstiden. I p-husen öppnar sig bommarna automatiskt både vid in- och utfart och exakt belopp dras från kundens betalkort. På utomhusparkeringarna används appen Parkering Linköping för att checka in och ut bilen. Inga extra avgifter tillkommer. Allt är samordnat i samma smidiga system.

Systemet fick SveParks årliga pris vid den Nordiska Parkeringskonferensen i Stockholm.

Knowit har förutom att utveckla apparna också utvecklat integrationsplattformen Navet, varit projektledare samt ansvarat för test och verifiering samt lansering av lösningen.

För mer information om appen:

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.knowit.dukaten.parkering.android

https://itunes.apple.com/se/app/parkering-linkoping/id583934690?mt=8

www.dukaten.se

Till toppen