Knowit utökar sin satsning på beslutsstöd

Publicerad 09 okt 2014

Knowit stärker sin verksamhet inom beslutsstöd genom att starta Knowit Decision O2 i Oslo. Bolaget kompletterar befintlig verksamhet inom beslutsstöd i Norge. Ingvar Larsson som har utsetts till vd för bolaget, har mer än 20 års erfarenhet av beslutsstöd och Information Management.

– Det pågår en utveckling med nya möjligheter inom teknologi och metoder som vi önskar vara en viktig del av. Knowit är väl positionerat för den nya Business Intelligence-arenan, med den specialistkompetens som behövs för att erbjuda våra kunder totallösningar, från rådgivning, digital design, informationssäkerhet och system- och webbutveckling, säger Ingvar Larsson, vd för Knowit Decision O2.

Ingvar Larsson kommer närmast från Affecto, där han haft en chefsroll för rådgivningsavdelningen. Han har tidigare haft chefsroller på bland annat SAS Institute och Hyperion, (som i dag är en del av Oracle).

Enligt Gartner går marknaden från traditionella datalagerlösningar, ofta baserade på en plattform från en leverantör, till ”the logical data warehouse” med hybridlösningar. Dessa har funktionalitet baserad på optimerade tekniker och verktyg, såsom virtualiserad integrering av nya källor, molnlösningar och visualiserade användargränssnitt från den leverantör som är bäst för kundens lösning.

Det har blivit nödvändigt att arbeta med såväl de stora, etablerade leverantörer som Oracle, SAS och Microsoft, som med de mer specialiserade leverantörerna och med öppen källkod.

Knowit är sedan många år en ledande partner till SAS Institute och den nya satsningen kompletterar den verksamheten i Norge. Det är Knowits ambition att ta en tydlig position också på andra plattformar som efterfrågas av kunderna och bäst kan tillpassas kundernas behov.

Till toppen