Knowit tecknar ramavtal inom it-området med Hansel

Publicerad 28 maj 2015

Knowit Oy har valts ut som en central statlig leverantör och har skrivit avtal med Hansel, finska statens centrala upphandlingsmyndighet, i tre kategorier. Enligt ramavtalet kan Knowit Oy erbjuda tjänster till offentliga organ under åren 2015-2019.

De tre kategorierna i vilka Knowit kan erbjuda tjänster är följande:

  • Tjänster och förvaltning kopplade till applikationer och programvara
  • Utveckling och förvaltning av lösningar
  • Testtjänster

Genom ramavtalet kan offentliga organ införskaffa produkter och tjänster utan att själva utföra offentliga upphandlingar. Värdet av upphandlingar inom dessa tre kategorier har överskridit tjugo miljoner euro per år. Mellan sex och tolv leverantörer har valts ut i varje kategori.

- Vi lämnade anbud i de kategorier där vi kan hjälpa Hansels kunder på bästa sätt. Vi vann upphandlingsförfarandet och blev Hansels leverantör i alla tre kategorier där vi lämnade anbud. Det öppnar ett stort antal dörrar för oss och är en utmärkt möjlighet för oss att utveckla vår verksamhet, säger Ville Särmälä, VD för Knowit Oy.

Utöver sina egna konsulter kommer Knowit Oy att dra nytta av den kunskap och de resurser som finns bland Knowit Groups 1 800 experter och dess breda nätverk av underleverantörer.

Hansel är den finska statens centrala upphandlingsmyndighet, vars roll motsvarar Kammarkollegiets i Sverige. Hansel driver på och utvecklar offentliga upphandlingar i landet. Målet är att minska offentliga utgifter genom att öka produktiviteten i statliga upphandlingar.

För mer information om Hansel:
https://www.hansel.fi/sv/

Till toppen