Knowit stärker sin satsning inom säkerhet

Publicerad 27 mar 2013

Knowit stärker sin satsning inom IT- och informationssäkerhet. Därför har Åsa Schwarz anställts som försäljningschef på Knowits specialistbolag inom området, Knowit Secure. Hennes uppdrag är att positionera Knowit till att vara den ledande leverantören av outsourcad säkerhet.

– Efterfrågan på IT- och informationssäkerhet växer i takt med att företagens situation blir allt mer komplex med outsourcing, molntjänster och sociala medier. Samtidigt blir cyberkriminaliteten allt mer organiserad och målinriktad, säger Åsa Schwarz. 

Knowit växer kraftigt inom området. På ett och ett halvt år har Knowit Secure gått från noll till tjugofem anställda. Målet är trettio medarbetare vid årets slut.

– Vårt mål är att bli störst i Sverige inom området. Åsa kommer att hjälpa oss på vägen med sin unika kompetens inom säkerhet, marknadsföring och försäljning, säger Tomas Rimming, VD på Knowit Secure.

– Knowit har redan blivit en av de vassaste säkerhetskonsulterna, säger Åsa Schwarz. Det ska bli kul att se vad vi kan åstadkomma tillsammans i framtiden.

Åsa Schwarz har lång erfarenhet av IT-säkerhet och har tidigare både startat affärsområden och bolag inom området. Hon är även kolumnist i Computer Sweden och har gett ut fyra skönlitterära böcker som är översatta till sjutton språk.

Till toppen