Knowit stärker e-handelserbjudandet

Publicerad 26 aug 2015

Knowit etablerar ett nytt specialistbolag med fokus på e-handel med leveranser över hela Norden Knowit är sedan tidigare en välrenommerad leverantör av lösningar och kompetens inom kommunikation, handel och samarbete på webben, mobilen och i nya medier. Bland de redan levererade större e-handelsprojekten är det dem till Tele2 och prisvinnande Ejendals som fått mest uppmärksamhet.

Nyckelpersoner i satsningen är Mattias Bomelin, Peter Norlander, Axel Nilsson Svegard och Hanna Svensson. Samtliga personer har flerårig erfarenhet av e-handelsprojekt. På deras meritlista återfinns leveranser till marknadsledare som Byggmax, Procurator, Coop Norge, Intersport och Lyko.

– Vi är väldigt stolta över att några av marknadens främsta e-handelskonsulter har valt Knowit. Kunderna förväntar sig numera att en digital fullservicebyrå även är specialiserad på e-handel så det här är ett helt naturligt steg i vår utveckling och stärker vår befintliga position ytterligare.  Med ett marknadsledande team inom e-handel, med geografisk närhet till kunderna och kompetens inom varumärkesstrategi och design är vår position helt unik på marknaden, säger Kenneth Lyngshede, bolagschef för Knowit eCommerce.

I Norden e-handlade 12,4 miljoner människor varje kvartal 2014. E-handeln omsatte mer än 141 miljarder 2014 och utvecklingen visar fortsatt tillväxt.

Målsättningen är att bli en dominerande aktör i Nordens inom lösningar för e-handel. Primärt kommer lösningarna att bygga på EPiServers plattform integrerat med Apptus eSales och InRiver PIM.

Till toppen