Knowit satsar på molntjänster

Publicerad 18 mar 2015

Knowit stärker sin verksamhet inom molntjänster genom att starta Knowit Cloud Innovation AB i Stockholm från och med den 1 april 2015. Bolagets inriktning är att hjälpa företag att använda molnet och dess möjligheter till ökad innovation. Samt att bistå i att flytta, förvalta och bygga smarta, skalbara, säkra och kostnadseffektiva lösningar med och på molnteknologi från de ledande aktörerna inom molntjänster.

– Vi hjälper företag att sänka kostnaderna och korta ledtiden kraftig för utveckling av mjukvara genom att hjälpa dem att använda standardiserade komponenter i molnet. Vi kan också hjälpa dem att hantera stora datamängder och att etablera utvecklings- och driftmiljöer, säger Ola Hesselroth, en av grundarna och vd för Knowit Cloud Innovation.

– Med Knowits samlade kompetens och resurser inom systemutveckling, infrastruktur, säkerhet och förvaltning får vi en flygande start och kan direkt erbjuda marknaden unik spetskompetens och ett erfarenhetsförsprång jämfört med våra konkurrenter, säger Johan Berneskog, den andre grundaren till bolaget.

Bolaget kompletterar Knowits befintliga verksamhet och har som mål att bli ca 20 medarbetare inom de närmaste åren. De två entreprenörerna, Ola Hesselroth och Johan Berneskog har båda 20 års erfarenhet och genuin kompetens inom it-området från flertalet olika branscher och ledande befattningar. De har vidare erfarenhet att bygga och driva bolag som entreprenörer.

Till toppen