Knowit satsar på e-handel

Publicerad 07 sep 2012

Knowit stärker sitt erbjudande inom e-handel genom att starta ett nytt bolag i Göteborg. Det nya bolaget breddar Knowits nuvarande affär genom att tillföra strategisk och praktisk kompetens inom logistik och affärsutveckling online för e-handelsföretag. Ambitionen är att i första fasen växa till tio konsulter inom området. Fredrik Goldbeck-Löwe, tidigare VD i Schenker Privpak under tio år och affärsutvecklingsansvarig för Schenkers e-handels kunder i Norden, blir VD i det nya bolaget.

– Vi har under många år levererat lösningar till kunder inom e-handel och förstärker nu detta tillväxtområde genom att tillföra kompetens utöver våra traditionella områden inom IT. Vi blir en ännu bättre rådgivare till ledningar och styrelser i strategiska e-handelsfrågor. Genom egen kompetens och ett nytt brett kontaktnät inom logistik kan vi nu också hjälpa våra e-handelskunder ytterligare, säger Per Wallentin, koncernchef för Knowit

– Vi har fått väldigt bra respons från de kontakter inom e-handel vi haft där vi provat vårt nya mycket fokuserade kundnyttoerbjudande säger Per Svanström, digital strateg och affärsutvecklare.

Per Svanström blir marknadschef i det nya bolaget och har erfarenhet som strategisk rådgivare för några av världens ledande företag gällande e-handel och sociala medier

Sedan tidigare har Knowit ett flertal specialistbolag inom webb och intranät. Bolagen kommer att ha ett nära samarbete i gemensamma kunduppdrag.

Till toppen