Knowit hjälper barn att lära sig mer

Publicerad 28 feb 2014

Digitala läromedel används allt mer inom skolan men även i hemmet. Knowit vill bidra till ökad kunskap i samhället genom att utveckla digitala läromedel för barn. Först ut är mattespelet ”Lär dig räkna” som är utvecklad av Knowit i samarbete med speciallärare inom matematik.

Applikationen ”Lär dig räkna” riktar sig mot barn i åldrarna 4-12 år med syftet att öva på de fyra räknesätten. Att öva på de fyra räknesätten hjälper barn att uppnå matematikmålen enligt kunskapskraven i den svenska läroplanen LGR 11.

Planerade kunskapsspel är ”Tiokompisar” och ”Talens grannar”. Applikationerna utvecklas tillsammans med legitimerade lärare inom respektive ämnesområde. Genom att de kan användas i alla kanaler, dator, läsplatta och mobiltelefon är de tillgängliga alltid och överallt.

– Syftet med att utveckla spelen, som är gratis för nedladdning, är att göra enkla hjälpmedel som stimulerar barns nyfikenhet. Det är ett sätt för oss att bidra till lärandet i samhället och skapa en positiv inställning till kunskaper och lärande, säger Axel Holtås, bolagschef för Knowit Mobile AB.

”Lär dig räkna” finns idag på Androidplattformen och på svenska. En iPhoneversion samt möjlighet att välja mellan fler språk lanseras inom kort. Den som vill ladda ner applikationen kan göra det utan kostnad på https://play.google.com/store/apps/details?id=se.knowit.mathpuzzle

Till toppen