Knowit expanderar inom sjönäring

Publicerad 19 dec 2014

Knowit stärker sin affär inom offshore, olja och gas, rederi samt marina och maritima näringar i Norge, genom förvärv av design- och kommunikationsbyrån Colours. Bolaget har 27 medarbetare i Bergen, Oslo och Stavanger.

– Med mer än 100 kunder inom de stora, tunga kustnäringarna, speciellt i Bergen och Stavanger, tar vi nu ett viktigt steg in i en spännande framtidsbransch. Kombinationen mellan Colours, med sin branschkunskap, och Knowits digital spetskompetans kommer att bidra till ytterligare utveckling av kundernas affärsverksamheter, säger Henrik Lie-Nielsen, vd Knowit Norge.

Tillträde sker 1 januari 2015. Colours beräknas redovisa en nettoomsättning på 40 MNOK för 2014. Knowit förvärvar 55 procent av aktierna i Colours AS kontant.

– Digitaliseringen går med full fart framöver i sjönäringen, och är en central drivkraft för affärsutvecklingen inom branschen. Med ett starkt erbjudande inom kreativitet och marknadskommunikation kombinerat med en solid teknisk muskel är Knowit en ideal matchning för Colours. Tillsammans kan vi erbjuda de bästa lösningarna för våra kunder, säger Jacob Grieg Eide, partner och affärsutvecklare på Colours.

Till toppen