Knowit expanderar i Norge inom digital marknadsföring

Publicerad 10 dec 2014

Knowits specialistbolag inom reklam och design i Norge, NeoLab by Knowit, förvärvar Metronet AS. Förvärvet innebär att NeoLab by Knowit blir en av de största kommunikationsbyråerna i Norge med 107 medarbetare.

– Metronet är en av Norges största digitala kommunikationsbyrå. Bolaget erbjuder tjänster inom kreativ kommunikation, kundupplevelser och performance marketing. I och med förvärvet blir NeoLab by Knowit den ledande kommunikationsbyrån i Norge där vi erbjuder spetskompetens inom strategi, kreativitet, analys och teknologi för den moderna reklamköparen, säger Henrik Lie-Nielsen, norgechef på Knowit.

Försäljningen blir allt mer digital, och det ger möjligheter till att skapa mervärden före, under och efter köpet för säljaren. Baserat på kunskap om den digitala miljön, analys och kommunikations- och försäljningsmål kan processen optimeras och dokumenteras genom hela kedjan.

- Vi ser en ökad efterfrågan på analyser, effektutvärdering och dokumentation av i stort sett alla marknadsaktiviteter. Våra kunder förväntar sig att vi erbjuder dem kompetens och tjänster inom hela värdekedjan. Något vi nu i stort sett är ensamma om att kunna erbjuda dem, säger Henrik Lie-Nielsen.

Metronet med kontor i Oslo komplettera Knowit med såväl kompetens som med kunder. Förvärvet genomförs via en fusion mellan Knowitbolag och Metronet. Knowits ägarandel efter fusionen är 53 procent.

Till toppen