Knowit anställer Säpoexpert i ny satsning

Publicerad 19 feb 2016

Knowit anställer Maria Mörk som ansvarig för satsningen på det växande området säkerhetsskydd, det vill säga skydd mot spioneri, sabotage och terrorism. Maria har arbetat som informationssäkerhetschef på Säkerhetspolisen under tio år.

I och med att den nya Säkerhetsskyddslagen kommer säkerhetsområdet utökas från att hantera hemliga uppgifter och skyddsobjekt till att skydda verksamhet av betydelse för Sveriges säkerhet.  Exempel på det är IT-system som är av central betydelse för ett väl fungerande samhälle. Lagen planeras träda i kraft under 2017.

– Flera av Knowits kunder har redan börjat förbereda sig inför den nya lagen. Därför är vi extra glada över att Maria Mörk börjar hos oss då hon har arbetat i den myndighet som har mest operativ hantering av den här typen av uppgifter, säger Peter Lindstedt, VD Knowit Secure.

Maria Mörk har 25 år erfarenhet av säkerhetsarbete inom Säkerhetspolisen i en rad olika roller, bland annat informationssäkerhetschef, IT-säkerhetsansvarig och t.f. säkerhets- och säkerhetsskyddschef. Hon har även arbetat internationellt på Europol som informationssäkerhetsexpert.

– Jag valde Knowit för att det är ett av det mest kunskapsintensiva bolagen på marknaden. Det ska bli väldigt roligt att dela mig av mina erfarenheter men också lära mig av andra, säger Maria Mörk.

Knowit har många av Sveriges mest spännande säkerhetskunder, allt från blåljusmyndigheter till banker och mindre kommunikationsbolag. Konsulterna arbetar med hela spannet av säkerhetsfrågor, från strategiska ledningsfrågor till djup teknik inom till exempel it-forensiska utredningar och säkerhetsanalyser av mobila plattformar.

Till toppen