Kari Kakkonen får förtroendepost inom programvarutestning

Publicerad 28 apr 2015

Knowit Oys kvalitets- och kompetenschef, Kari Kakkonen, har röstats fram till den globala styrelsen för International Software Testing Qualifications Board (ISTQB). Kakkonen valdes till ny kassör vid årsmötet för ISTQB® i Tel Aviv i slutet av mars. ISTQB® väljer fyra personer som får leda den globala organisationen under de närmaste två åren.

- Vi är väldigt stolta över det förtroende som Kari har fått. Kari och Knowit har arbetat hart med testutbildning och kvalitetssäkring i många år. Jag vill ge Kari mina varmaste gratulationer”, säger Ville Särmälä, vd på Knowit Oy.

Kakkonen är en av grundarna till Finnish Software Testing Board (FiSTB) och har varit ordförande för FiSTB sen 2010. Knowit är också Platinum Partner till FiSTB/ISTQB och deltar aktivt genom att tillhandahålla utbildning. Knowit Oys kursportfölj omfattar ett antal ISTQB-kurser som ger certifikat.

ISTQB är en ideell organisation med huvudkontor i Bryssel i Belgien. Dess mål är att främja yrket som programvarutestare. Den får stöd i sin verksamhet från 49 medlemsorganisationer som håller prover i över hundra länder. Fram till december 2014 ISTQB® utfärdat 380 000 certifikat världen över. FiSTB är en medlemsorganisation inom ISTQB® och koordinerar ISTQB:s aktiviteter och håller certifieringsprov i Finland.

Till toppen