Molnlösningar är nu en självklarhet inom Analytics/BI

Publicerad 12 mar 2019

Det finns en rad nödvändiga utvecklingsområden för att företag ska bli datadrivna. Vilka områden det handlar om berättar Mia Schriwer, vd Knowit Helikopter, om här när hon trendspanar mer kring datadriven utveckling.

Det som bara för några år sedan var utvecklingens framkant är nu standard inom Analytics. Det gäller bland annat nya roller som data scientist och information steward. Men det gäller även arkitektur och teknik, exempelvis DW-automatisering och molnlösningar. Denna utveckling är absolut nödvändig för att företag ska bli datadrivna.

Mia Schriwer, VD Knowit Decision Helikopter, med fokus på att hjälpa verksamheter att strukturera och visualisera sin data.

– För företag att bli verkligt datadrivna behöver användarna få snabb tillgång till nya Analytics-lösningar. Det innebär att det måste gå fort att utveckla datahantering såväl som rapport- och analyslösningar. Automatisering och molntjänster är en avgörande faktor för att tillmötesgå detta. Våra kunder vill snabbare ta fram kundsegmenteringar eller ha bättre koll på finansiella risker. De vill kunna förse sina kunder och leverantörer med uppdaterad Analytics för att på så sätt minska behovet av lager eller utskick av rapporter. Vi ser även att data används mer och mer i de operativa besluten, inte bara i strategisk planering, säger Mia Schriwer, VD Knowit Helikopter, affärsområde Knowit Solutions.

 

Kontakta oss
Mia Schriwer
CEO Knowit Decision Helikopter
Till toppen