Framtidens appar kommer att servera oss information

Publicerad 05 mar 2019

Dagens smarta applikationer som utvecklas är inte bara en spegling av en webbplats eller en webbsida. Camilla Landén, vd Knowit Mobile Stockholm, berättar mer om mobila applikationer och vad vi kan se kommer inom snar framtid.

Idag utnyttjas även telefonens funktionalitet på ett helt annat sätt, där gps-koordinater, sensorer och ditt rörelsemönster integreras. För att det ska finnas ett syfte och ett värde med appen, används helt enkelt den funktionalitet som telefonen redan har. Fast i en större dimension.

Camilla Landén, VD Knowit Mobile Stockholm AB, med fokus på utveckling av mobila applikationer.

– I framtiden kommer vi inte att använda appar för att söka efter information såsom vi gör idag. Vi kommer istället att bli serverade det vi efterfrågar med hjälp av proaktiva appar. Appens syfte blir därmed att tillhandahålla information genom maskinlärning och artificiell intelligens (AI) ofta redan innan vi behöver informationen. Många appar kommer att användas skärmlöst, som att mobilen låser upp ytterdörren när du närmar dig den med mobilen kvar i fickan, eller att tunnelbanespärrarna öppnar sig automatiskt så att du slipper dra ditt kort. Användare kommer också ha större möjlighet att använda så kallad augmented reality (AR) – det kommer till exempel att hjälpa dig att visualisera hur ditt nya kök ser ut på plats redan vid planeringsstadiet, titta på utsikten från ett hotell innan du bokar, se hur bra platsen till konserten är när du köper biljett, säger Camilla Landen, VD Knowit Mobile Stockholm, affärsområde Knowit Solutions.

Kontakta oss
Camilla Landén
VD Knowit Mobile Stockholm AB
Till toppen