Telenta och Knowit i samarbete kring molnbaserad larmtjänst

Publicerad 16 dec 2017

Telenta och Knowit har inlett ett samarbete i syfte att utveckla Telentas koncept för välfärdslarm till en molnbaserad lösning.

Genom att leverera den senaste välfärdstekniken bidrar Telenta till fler vårdande minuter inom äldreomsorgen. Med systemutveckling som främsta kompetens har Knowit som samarbetspartner bidragit till att omsätta Telentas kunskap om äldreomsorgen till ett nytt molnbaserat välfärdskoncept för den svenska marknaden.

Telenta vill i och med utvecklingen av nya Harmoni stärka sin position som leverantör av tekniska säkerhetssystem inom vård och omsorg.

– Vi kommer kunna erbjuda ett komplett system med samtliga säkerhetsområden integrerade i en lösning- Allt uppkopplat till molnet via en applikation på mobilen. Knowit har bred erfarenhet och kompetens inom området och är en partner som bidrar med hög kvalitet, säger Olof Göransson, vd på Telenta.

– Vi är hedrade att Telenta valt oss som teknikpartner för att realisera ett nytt välfärdskoncept inom äldreomsorgen baserat på en molnlösning. Med en allt större åldrande befolkning känns det angeläget att få vara med och utveckla moderna lösningar som skapar verklig nytta i samhället. Vi är stolta över att kunna bidra med kompetens inom allt från användarupplevelse till IoT-utveckling, säger Johan Damberg, affärsansvarig på Knowit.

För mer information kontakta Johan Damberg, johan.damberg@knowit.se

 

Om Telenta:

Telenta AB är en leverantör av tekniska larm och säkerhetssystem med över 20 års branscherfarenhet. Vi levererar larm- och säkerhetslösningar, med fokus på brand, säkerhet, vård och omsorg.

Telentas huvudkontor finns i Göteborg. Vi driver filialkontor i Stockholm, Karlstad och Malmö. Tack vare den geografiska spridningen kan vi skapa kundanpassade helhetslösningar över hela landet, till både lokala och rikstäckande företag och organisationer. För mer information, www.telenta.se

Till toppen