RPA ett hett ämne i Norrland

Publicerad 19 jun 2018 RPA ett hett ämne i Norrland

Robotic Process Automation, RPA, är en teknik som används för att automatisera uppgifter som annars skulle utföras manuellt av människor. Ämnet är hett, inte minst i Norrland där intresset varit väldigt starkt.

RPA kretsar kortfattat kring vardagligt arbete som kan skötas av maskiner. Arbetet kan utföras billigare, snabbare och pålitligare av maskiner än av människor helt enkelt. Genom att använda sig av tekniken sparar företag både på kostnader, och samtidigt ökar kapaciteten och kvalitén på arbetet som utförs.

I Norrland har det varit ett tydligt ökat intresse för ämnet och Knowit har haft en rad seminarier som samtliga varit mycket populära. Anledningen till att man ser att RPA är så populärt tror Erik Johansson, vd Knowit Norrland inom affärsområdet Knowit Solutions, beror på att tekniken är vår framtid och är här för att stanna.

– Artificiell intelligens, AI, robotar, maskininlärning och digitala assistenter är idag ett glödhett område. Du är alltså inte fel ute om du lär dig mer om AI och robotar. Vi ser att trenden är global och börjar på allvar märkas av inom affärsverksamhet i Norden. Vi har även märkt det tydligt på våra events och seminarier som vi anordnar här i Norrland. Platserna tar slut snabbt, säger Erik Johansson.

På seminarierna går man igenom koncept och vilka trender som styrt utvecklingen av RPA.

– Evolutionen av intelligenta arbetsmiljöer kommer att drivas av RPA med integrerad maskininlärning, AI och andra smarta teknologier. För att förstå detta, går vi igenom vilka steg som är viktiga att ta idag för att fånga den utvecklingen. Våra föreläsare guidar och förklarar också vikten av att agera snabbt, hålla det enkelt, starta smått och skala upp, säger Erik Johansson.

Kontakta oss
Erik Johansson
VD Knowit Norrland
Till toppen