Knowit nominerad till Årets Employer Branding-företag 2019

Publicerad 28 nov 2018 Medarbetare på Knowit

Vi har blivit nominerade till Årets Employer Branding-företag av Universum för vårt engagemang att locka talanger och strävan att behålla medarbetare.

Det globala undersökningsföretaget Universum har i flera år rankat Knowit som den populäraste arbetsplatsen bland svenska konsultbolag. Nu är det första gången som vi blir nominerade till Årets Employer Branding-företag i Sverige.

– Vi är glada över att vårt arbete uppmärksammas och är stolta över nomineringen! Knowit är en av Sveriges mest spännande arbetsplatser och vi vill bli ännu bättre. Därför arbetar vi aktivt med employer branding för att behålla, utveckla och attrahera såväl befintliga som nya medarbetare, säger Per Wallentin, vd och koncernchef för Knowit.

Per Wallentin, vd och koncernchef för Knowit.

Hela organisationen arbetar med employer branding-frågor 

Universum ger nomineringen till de företag som anstränger sig lite extra genom sitt engagemang inom employer branding. De tittar framförallt på om hela organisationen, från ledningsgrupp till medarbetare, är aktivt involverade i att bygga ett starkt arbetsgivarvarumärke och arbetar på ett strategiskt samt inspirerande sätt.

– Vi arbetar dagligen med att utveckla vår organisation så att varje medarbetare får möjligheter att kompetensutvecklas och växa som person, samtidigt som de är del av ett stöttande team. Att antalet personer som hör av sig till oss för att söka arbete bara ökar, visar att vi är bra på att ta hand om våra medarbetare och har ett gott rykte på marknaden, säger Per Wallentin.

Motivering

Universum ger nomineringen Årets Employer Branding-företag 2019 till Knowit med följande motivering:

"Detta företag har ett starkt fokus på frågorna vilket är förankrat i ledningen. Vidare har man en mycket lång tradition inom ämnet och tillhör de företag i Sverige som har arbetat allra längst med frågorna. Man har i sitt arbete med attraktionsfrågorna visat upp en bred palett över de möjligheter som finns för potentiella medarbetare inom företaget. Företaget i fråga har visat upp en spännande blandning mellan innovation i framkant och fokus på försäljning och marknadsföring. Vi är därför övertygade om att detta företag kan utgöra en förebild för många andra inom employer branding."

Om nomineringen

Universum har flera priskategorier för att uppmärksamma företag, myndigheter, kommuner och personer i Sverige som har bidragit till att lyfta employer branding-frågor. 

Elva företag är nominerade till Årets Employer Branding-företag inför 2019 däribland Swedbank, Trafikverket och Volvo Group. Vinnaren utses på Talent Excellence Awards i september 2019.

I juryn sitter:

  • Torgny Johnsson, personaldirektör Infranord
  • Ann Surtell, personaldirektör Retail and Brands
  • Claes Peyron, VD Nova
  • Petter Nylander, VD Universum

Alla nominerade

Se listan över alla nominerade i Talent Excellence Awards 2019, blanda annat Årets Employer-Branding företag, på Universums webbplats Number One 

Till toppen