Knowit lanserar webbaserad leverantörsöversikt inom HR och lön

Publicerad 26 nov 2018

Nu lanserar Knowit Insight en leverantörsöversikt där du som arbetar inom HR och lön får hjälp att hitta rätt bland det stora antalet verktyg och lösningar som finns tillgängliga på marknaden.

Med leverantörsöversikten kan du söka på leverantörer efter funktionalitet och kombinationer därav, för att hitta rätt verktyg för just din verksamhet.

- Just nu sker en rörelse på marknaden kring system och leverantörer inom HR och lön. Antalet leverantörer ökar kraftigt. Det är alltifrån större aktörer som finns på den globala marknaden, till mindre leverantörer av applikationer kopplade till employee engagement. Det gör att diskussionen kring best-in-breed eller allt-i-ett blir en viktig diskussion. Valet är inte alltid antingen eller, utan både och, berättar Carin Strindmark, ansvarig för Knowit Insights tjänster inom effektivitet med intelligent automation.

- Vi får ofta frågan vilken leverantör som är den bästa på marknaden. En fråga som är helt omöjlig att svara på, eftersom det beror på kundens verksamhet, organisation och på hur långt kunden har kommit i sin digitalisering. Det beror även på vilken bransch och kollektivavtal man har, menar Magnus Nilsson Fahlén, ansvarig för styrkeområdet Human Resource Management inom Knowit Insight.

Leverantörerna arbetar med ständig utveckling för att förbättra användarupplevelsen, men också för att säkerställa hantering av lagar och avtal. Knowit är leverantörsoberoende och gör därför ingen generell analys av leverantören eller dess verktyg - eftersom hur väl en leverantör eller ett verktyg passar just din organisation beror på vilka behov ni har.

- En reflektion är att kundernas behov av moderna och digitala lösningar sällan matchas helt av leverantörernas erbjudande och att situationer där man som kund efterfrågar ett standardsystem många gånger kräver en omfattande anpassning till systemets processer. Det finns därför en stor risk att det inte blir som man har tänkt sig, fortsätter Magnus.

Behöver du hjälp att hitta rätt verktyg för just din verksamhet? Du hittar leverantörsöversikten här. Listan uppdateras kontinuerligt med nya leverantörer, verktyg och funktionalitet! Saknar du något eller har du frågor, kontakta Jessika Karlsson på jessika.karlsson@knowit.se.

Till toppen