Knowit får status av ISTQB Global Partner

Publicerad 16 okt 2017

Knowit har nått nästa nivå i sitt partnerskap med ISTQB – världens största programvarutestningsorganisation. Knowit är numera en ISTQB Global Partner och det första företaget i Norden med denna ackreditering.

"Det här är ett utmärkt tillfälle att visa våra kunder att Knowit har en djup förståelse för programvarutestning. Knowit sätter värde på testning som en särskilt yrkesskicklighet och anser det vara en mycket viktig del av alla framgångsrika IT-projekt, och även av framgångsrika företag överlag. Ackrediteringen speglar vår vilja att säkerställa att våra anställda har konkurrenskraftig kunskap inom programvarutestning, exempelvis genom att de läser ISQTB-kurser och blir certifierade. Detta påminner också alla om att Knowit är en av de ledande utbildningsarrangörerna inom programvarutestning. Vi är stolta över den uppskattning som ISTQB har visat Knowit, och självklart också mycket glada att vara en del av ISTQB-familjen. Testning är helt avgörande i att skapa högkvalitativ programvara. ISTQB har gjort att vi kan bidra på ett positivt sätt till programvarutestningens utveckling,” säger Kari Kakkonen, Kvalitets- och kompetenschef på Knowit.

"ISTQB är väldigt glada att få välkomna Knowit som en Global Partner. Vi ser fram emot ett fortsatt givande samarbete med Knowit," säger ISTQB:s vd Gualtiero Bazzana.

Om ISTQB

ISTQB har skapat världens mest framgångsrika utbildning för att certifiera programvarutestare. I december 2016 hade ISTQB genomfört över 700 000 prov och utfärdat över 500 000 certifieringar i mer än 117 länder världen över. Utbildningen bygger på en kunskapsbank (med kurslitteratur och terminologi) och examinationsregler som tillämpas på samma sätt i hela världen. Prov och undervisningsmaterial finns tillgängliga på många språk.

Till toppen