Knowit expanderar inom e-handel

Publicerad 01 jun 2016

I höstas drog Knowit igång sin satsning på e-handel i Malmö. Nu ska konceptet utökas, bland annat till Linköping och Norge, vilket uppmärksammas av nättidningen 8till5.

I dag har Malmöbaserade Knowit Experience Ecommerce en tillväxt på 300 procent. Man har knutit till sig kunder som bland annat Nilson Group, Vagabond och AJ Produkter. Enligt vd Hanna Svensson finns det ett behov av att rekrytera mellan tio och femton personer till under resten av året - och en norsk variant av företaget kan vara på plats redan till hösten.

Bland de senaste nytillskotten finns Magnus Christiansson, som jobbar med projektledning samt e-handelsrådgivning. Han har tidigare arbetat med kunder som Kjell & Co, Ahlsell och Intersport.

En annan nytillkommen nyckelspelare är Sören Handlos, som tar rollen som vice VD med ansvar för marknad och försäljning i bolaget. Under de senaste två åren har Sören haft rollen som Country Director för Avensia Danmark.

Jesper Arvidsson är också en välkommen förstärkning och kommer framför allt att agera strategisk e-handelsrådgivare.  Jesper har mer än 10 års internationell erfarenhet som e-handelsansvarig på välkända varumärken som bland annat Kjell & Co, Peak Performance och Boozt.

På plats sedan drygt två månader tillbaka är Marie Coletti, som spelar en avgörande roll för den framtida rekryteringen i sin roll som konsultchef. Hon har sedan tidigare ansvarat för e-handelsprojekt till kunder som Mekonomen, Procurator och Kjell & Co.

- Det är verkligen ett dream team vi har på plats och jag ser mycket ljust på framtiden tillsammans med dem, säger Hanna.

Läs hela artikeln på 8till5.

Till toppen