Förändringsledning i fokus – poddtips

Publicerad 15 okt 2019 Per Wallentin och Helena Tronner gästar podden Hela Kedjan

Helena Tronner, organisationspsykolog med fokus på förändringsledning, kultur och ledarskap på Knowit och Per Wallentin, koncernchef, gästar Nima Assadi i podden Hela kedjan där de delar med sig av hur vi med hårt jobb gått från att haft en machokultur till att numera vara en inkluderande och jämställd arbetsplats.

På fem år har vi på Knowit lyckats med att gå från Allbrights röda lista till att 2018 ha klättrat upp och placerat oss på andra plats på deras gröna lista. Med ett engagerat och dedikerat arbete för jämställdhet har vi alltså gått från att ha varit ett mansdominerat börsbolag till att vara en mer inkluderande och jämställd arbetsplats, när stiftelsen rankar Sveriges mest jämställda börsnoterade bolag.

Helena Tronner och Per Wallentin gästar podden Hela kedjan och berättar närmare om Knowits egna förändringsresa, vilka nitar vi gått på, hur vi lyckades ta ett ordentligt omtag kring vårt jämställdhetsarbete och hur engagemanget och det hårda arbetet snabbt började ge resultat.

I avsnittet delar de även med sig av tips och vad som är värt att lägga krut på för företag som befinner sig i samma situation som vi själva varit i – helt enkelt vad som är viktigt att agera på och vad man kan undvika för att lyckas med en sådan här stor förändringsresa som genomsyrar en hel organisation.

Lyssna på poddavsnittet här

Läs Allbrights rapport här

Till toppen