Åsa Schwarz är Årets Säkerhetsprofil 2017

Publicerad 06 apr 2017

Vid Säkerhetsgalan den 5 april tilldelades Knowit Secures försäljnings- och marknadschef, Åsa Schwarz, priset som Årets Säkerhetsprofil. ”Det känns fantastiskt roligt”, säger Åsa.

Utmärkelsen Årets Säkerhetsprofil går till en person med ett hängivet intresse för säkerhetsfrågor och som med stort engagemang och gedigen kunskap verkar inom säkerhetsbranschen. Bland tidigare vinnare finns Anders Ygeman och Knowits Per Hellqvist. När Åsa nominerades löd motiveringen:

”Åsa Schwarz har med sin entusiasm och kompetens under en lång tid bidragit till att öka medvetenheten om informationssäkerhet, både hos företag och privatpersoner. Hon har, som marknadschef och säkerhetsexpert vid Knowit, synts flitigt i media under det gångna året – både i intervjuer och genom egna artiklar. Hon är dessutom en av initiativtagarna till Kontrollgruppen och säkerhetskonferensen C2´17, en konferens som lyfter fram kvinnliga säkerhetsexperter. Syftet är att höja informations- och IT-säkerheten och att skapa ”en av världens mest dynamiska säkerhetsarenor”.

Åsa Schwarz är en synnerligen god förebild, som med sitt stora engagemang och sin djupa och breda kompetens inom säkerhetsområdet, verkar aktivt för att folkbilda och locka fler till säkerhetsbranschen.”

- Utnämningen ger mig massor av positiv energi att fortsätta verka tillsammans med vänner och samarbetspartners för att Sverige ska bli en av världens mest dynamiska säkerhetsarenor, säger Åsa.

Till toppen