Bakgrund

Socialdemokraternas gamla webbplats lanserades i november 2013 och var anpassad för de kommunikativa behov som fanns inför valrörelsen 2014. Sedan dess har partiet tagit regeringsmakten och utvecklat sin digitala kommunikation i en delvis ny riktning. 

Det här bidrog till att det var dags att tänka nytt inför valet 2018. Knowit Experience fick äran att leverera koncept, design, utveckling och förvaltning för Socialdemokraternas nya webbplats.

Socialdemokraternas hemsida visas i mobil

Koncept

Målet var att skapa ett engagerande innehåll där väljaren lockas att engagera sig. Detta uppnås med ett inspirerande och tydligt innehåll där sakfrågorna och politiken står i fokus. Det ska vara enkelt för väljaren att uppdatera sig och delta i den politiska debatten. Rika flöden av munsbitar varieras med långläsning för att skapa ett spännande och varierande innehåll. Huvudfokus ligger på att locka besökaren att läsa mer, fördjupa sig, dela och engagera sig.

Socialdemokraterna

Lösning

Den nya lösningen är byggd i EPiServer. Det är en flexibel och modulbaserad lösning som ger redaktören stora designmässiga friheter. Luftig design ger utrymme för argumentation och känslor i kombination. Kravet var att CMS-verktyget skulle fungera både i en mellanvalsperiod och i en brinnande valrörelse och det behövde därför vara flexibelt och anpassningsbart.

Integration

Integrationer var en viktig del av arbetet. En av de mest prioriterade var integrationen mot Dynamics CRM för att kunna bli medlem i partiet. Via medlemsfunktionen möjliggjordes även direktbetalning via PayEx. Målet var att det ska vara enkelt att bli medlem.

Det byggdes även kopplingar till Dynamics för att hämta uppgifter för partidistrikt och arbetarkommuner. Webbplatsen är även effektivt sammankopplad mot sociala medier.

Kontakta oss
Claes Bengtsson
Försäljning Experience
Kontakta mig
Kontakta mig

Vill du att vi ska ringa upp dig?

Tack! Vi kommer ringa upp dig så snart som möjligt!

Till toppen