Utmaning

Bolaget avknoppades från en stor byggkoncern och tog över all verksamhet kring utveckling av bostäder och bostadsområden. I samband med detta stod man inför att skapa en helt ny it-miljö från början.

Uppdraget bestod i att ansvara för integrationerna inom projektet och innebar såväl design och etablering av governance-funktioner som ledning av flera andra leverantörer.

Pekar på dataskärm

Lösning

Ett naturligt vägval blev att lägga så mycket som möjligt av systemstödet i molnet, och man valde en uttalad ”cloud-first”-strategi.

Lösningen körs i en hybridlösning med molnmiljön Azure tillsammans med delar i lokal BizTalk och bygger på den integrationsstack som erbjuds av Microsoft.

Lägenheter vid vattnet

Resultat

Projektet har inneburit att man har en god it-styrning kring sin integrationsmiljö som levereras både kostnadseffektivt och med hög tillgänglighet tack vare molnlösningen.

Bland annat har man rullat ut integrerat CRM-system i de sju länder bolaget har verksamhet. I dagsläget har man driftsatt ett hundratal integrationer.

Vill du veta mer?
Staffan Nilsson
Ansvarig för arkitektur
Kontakta mig
Kontakta mig

Jag samtycker till att Knowit hanterar min e-postadress och mitt namn i syfte att skicka efterfrågad information till mig. Ytterst personuppgiftsansvarig är Knowit AB. Vi lagrar information om dig så länge samtycke från dig finns. Du kan närsomhelst dra tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss. Behandlingen sker i enlighet med Knowits integritetspolicy.

Tack! Vi kontaktar dig så fort vi kan!

Till toppen