Tack vare den ackumulerande digitala lösningen blir studenternas ansökningsprocesser smidigare, och chansen ökar att ungdomar går vidare till utbildningar. Lösningen är utvecklad av Finska utbildningsstyrelsen tillsammans med Knowit, som även ansvarar för driften.

– Under utvecklingsarbetet integrerades en mängd ansökningstjänster som tidigare var separata. Det innebär enklare ansökningsförfaranden för studenterna och avsevärt reducerade underhållskostnader, säger Laila Puranen, Application Manager på Finska utbildningsstyrelsen for Education.

Via Opintopolku.fi kommer det också att bli möjligt för sökande att även söka studiebidrag från finska folkpensionsanstalten i samma process, och därmed förenklas ansökningsprocessen ytterligare.

Saku Haarala på Knowit Finland är Service Manager för tjänsten.
– Förutom förbättringar i ansökningsförfarandet ser vi en stor positiv miljöpåverkan genom reduktionen av post och papper i form av ansökningshandlingar och antagningsbesked, berättar Saku Haarala.

"Under utvecklingsarbetet integrerades en mängd ansökningstjänster som tidigare var separata. Det innebär enklare ansökningsförfaranden för studenterna och avsevärt reducerade underhållskostnader"

Laila Puranen, Application Manager på Finska utbildningsstyrelsen for Education.

Mål 4: God utbildning för alla

Målet syftar till att säkerställa en inkluderande och jämlik utbildning av god kvalitet och att främja livslångt lärande för alla. Statens medieråd bidrar till både utbildning och demokratisering genom att öka ungas medvetenhet om media.

Vill du veta mer?
Magnus Karlsson
Sales executive, Knowit Cloud Partnerships, Sweden
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen