Svensk mjölk är en del av lösningen.

Mjölken, osten, smöret

Mjölk.se berättar om den svenska mjölken, osten och smöret. Utgångspunkten är mjölken i glaset, kroppen, samhället och debatten.

Två mjölkkor i en hage

Får fram sitt budskap

Det är LRF Mjölk som står bakom webbplatsen. Och bakom dem finns i sin tur de svenska mjölkbönderna, mejeriföretagen och husdjursföreningarna. Man övertygar om att svensk mjölk har en viktig roll att spela: I en klimatsmart och hälsosam kost, för både barn och vuxna.

Pojke dricker ett glas mjölk i famnen på sin pappa

Kunskap och kuriosa

Målet att skapa en matnyttig blandning av kunskap och kuriosa som ska locka besökare att dela informationen vidare. Fokus har varit på att skapa ett snyggt, modernt gränssnitt i den senaste tekniken.

Kaffe med mjölk.se

Single page application

Innehållet på webbplatsen består av en enda sida, som visar ett antal artiklar med tillhörande puffar. Puffarnas storlek och mönster anpassas efter vilka artiklar som skall visas tydligast – exempelvis vad som är aktuellt eller populärt för stunden – och efter besökarens skärmstorlek.

Miljö.se visas på en desktopdator

Koncept- och webbutveckling

Knowit har bistått med koncept, design och utveckling för webbplatsen. Sajten är responsiv och bygger på EPiServer.

Svensk mjölk har en viktig roll i att möta globala utmaningar när världen behöver producera lika mycket mat de kommande 40 åren som de senaste 8 000 åren!

Kontakta oss
Till toppen