En Porsche som tävlar på en racingbana

Utmaningen

Porsche är ett välkänt varumärke över hela världen. Oavsett vilken Porsche-site du besöker – Sverige, Tyskland, Brasilien eller Japan – ska du som besökare känna igen dig. Designen ska vara likvärdig på samtliga webbplatser och följa de riktlinjer som gäller för varumärket globalt. Porsche Sverige önskade att uppgradera sin befintliga webbplats vad gällde design och innehåll, och i samband med detta uppgradera till en nyare version av EpiServer.

En Porsche som kör på en väg

Lösningen

I projektets första del ansvarade Knowit för strategiskt innehållsarbete där det befintliga innehållet utvärderades och omarbetades för nya porsche.se. Projektet fortsatte sedan med utveckling av den nya webbplatsen där några av de extra intressanta delarna innehöll en inspirerande eventplattform samt tydliga modellsidor. Även Porsche Sveriges engagemang inom motorsporten, till exempel Carrera Cup, skulle lyftas upp.

En Porsche i vinterlandskap

Resultatet

Porsche är och förblir snabba, exklusiva bilar. Det är en genomgående tanke även på nya porsche.se. Modellerna vågar ta sin plats och sticka ut, och du som besökare kan enkelt gå vidare till bilkonfiguratorn och bygga din egen Porsche. Nya porsche.se möter många behov – för den som redan äger en Porsche och för den som vill bli inspirerad och drömma sig bort.

Nya porsche.se är uppgraderad från EpiServer 6 till EpiServer 9.3.0. Webbplatsen är responsiv och flexibel för desktop, mobiler och surfplattor. På startsidan finns ett integrerat sociala medier-flöde från Storystream där fansen enkelt kan följa Porsche på exempelvis Instagram, Facebook och YouTube.

"Nu har vi en webbplats som kan leva upp till de höga förväntningarna som finns på ett varumärke som Porsche."

Fortsatt optimering

Knowit är sedan tidigare digital partner till Porsche där de tillsammans arbetar med förändringar och förbättringar.

– Porsche Sverige är väldigt nöjda med nya porsche.se. Nu har vi en webbplats som kan leva upp till de höga förväntningarna som finns på ett varumärke som Porsche. Vi är nöjda med samarbetet som vi har haft med Knowit under utvecklingen av nya porsche.se. Högt engagemang och kundomhändertagande är något som vi uppskattat, säger Andreas Strid på Porsche Sverige.

Efter lanseringen av nya porsche.se ligger nu fokus på att kontinuerligt optimera webbplatsen – både i form av redaktörsstöd och webbanalytiska insatser – för att ständigt bli bättre och möta besökarnas behov.

Stor vikt läggs också på att strategiskt planera och utveckla egna avdelningar på webbplatsen för Porsche Center och Porsche Service Center.

Besök porsche.se

Vill du veta mer?
Hanna Aspklint
Kundansvarig Knowit Experience i Jönköping
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen