Administrativa robotar löser kundhantering

Utmaning

På den danska bilimportör- och bilåterförsäljarkoncernen Semler har det sedan länge varit en betydande överbelastning hos medarbetare när tiden för bytet mellan sommar- och vinterdäck är i antågande. Men med hjälp av administrativa robotar har man löst problemet.

Svend och Berta hjälper till att sköta tidsbokningen av kundernas hjulskiften

Lösning

Semler Services har tillsammans med Knowit, som en konsekvens av denna överbelastning i kundtjänsten, tagit fram de båda mjukvarurobotorna Svend och Berta. De två hjälper till att sköta tidsbokningen av kundernas hjulskiften och kunderna gör nu sina beställningar hos Svend och Berta.

Robotarna klarar enkla, triviala uppgifter snabbt och med färre fel än en människa

Resultat

Robotarna, eller de automatiserade administrativa programvarorna som de faktiskt är, bryter igenom en kvantitativ barriär med sin felfria 24/7-effektivitet. De klarar enkla, triviala uppgifter snabbt och med färre fel än en människa och de arbetar dygnet runt. Tidigare, vid manuellt arbete, har man hunnit ta emot 150 beställningar per vecka; med hjälp av robotarna klarar man nu av över 950 stycken per vecka. Övertidsarbetet har även reducerats med 70 procent tack vare högre kvalitet i arbetsorderna.

Kontakta oss
Dan Jacobsson
Ansvarig för kundcase
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen