Kontorslandskap med Ragnars kontorsinredning

Bakgrund

I över 70 år har Ragnars levererat stilsäker design med hög kvalitet. Vad som började som ett litet snickeri i Tenhult, Småland som tillverkade badrumsmöbler är idag ett mångfacetterat inredningsföretag. Självsäker design behöver presenteras på ett självsäkert sätt - via en webbplats utformad för de designmedvetna kunderna.

I samtliga kundenkäter fick Ragnars beröm för de flesta delarna av sin verksamhet. Kritiken de fick gällde alltid samma sak. En kund uttryckte sig enligt följande: ”Vi vill ha er som leverantör trots er hemsida”. 

Webbplatsen var över tio år gammal och innehållet på sidan behövde förtydligas och förbättras. Behovet var att skapa en webbplats med en design som upplevs som något utöver det vanliga.

 

Höj-och sänkbart skrivbord från Ragnars

Lösning

För att få en så stilsäker design som möjligt med rätt funktioner, inledde Knowit arbetet med webbplatsen tillsammans med Ragnars genom ett flertal workshops. Med hjälp av kundens tankar och vision om hur webbplatsen skulle se ut byggde Knowit en webbplats med designen i fokus.

Konkurrentanalys

Inledningsvis gjorde Knowit en konkurrentanalys för att se hur Ragnars presterar jämfört med konkurrenterna. Resultaten från analysen gjorde det tydligare för både kund och Knowit att se vad som skiljer sig jämfört med konkurrenterna och vad för innehåll som saknades.

Behovsanalys

Nästa steg blev att på ett kreativt sätt med hjälp av post it- lappar och diskussioner genomföra en behovsanalys. I analysen samlades synpunkter in från både medarbetare och kunder; såsom arkitekter och återförsäljare.

Design

Baserat på analyserna och resultaten från workshoparna togs en ny design fram av Knowit. Genom ett gott samarbete och kontinuerlig dialog med utvecklarna blev det möjligt att utveckla en webbplats som upplevs som något utöver det vanliga. Ragnars höj-och sänkbart skrivbord

Resultat

Slutresultatet blev ragnars.se, en inspirerande och iögonfallande sida. Webbplatsen andas just den där självsäkerheten som efterfrågats och som även får den designmedvetna att haja till. Webbplatsen uppskattas hos såväl kunder, säljare - till och med konkurrenter. 

“Vi tycker att resultatet blev bra. Hittills har vi bara fått positiv feedback på hemsidan från arkitekter och återförsäljare. Vi fick också ett hedrande mail från en konkurrent två dagar efter att hemsidan lanserades: Den här hemsidan kommer betyda mycket för er.” 

- Johan Ragnar, Head of Design & Marketing

 

 

Till toppen