Massiv kunskap att dela

Libero är inte bara proffs på blöjor, de har också koll på mycket annat som rör livet med barn. Med en egen barnmorska kan de svara på frågor från blivande föräldrar, gravida och småbarnsföräldrar – som vi vet har massor av frågor om kiss, bajs och allt däremellan.

Med 60 års samlad kunskap om barn har Libero möjlighet att vara den där hjälpande handen som småbarnsföräldrar behöver.

En målgrupp i förändring

Libero ville möta nästa generation föräldrar där de tillbringar sin tid och ta tillvara på olika kanalers möjligheter. Resultatet blev en strategi för att utveckla närvaron på Instagram.

Varför Instagram? Liberos målgrupp byts ut i snabb takt eftersom man bara är småbarnsförälder en begränsad tid. För att nå målgruppen där den är idag behövdes större fokus på kanaler som Instagram, men även Youtube och Snapchat. Film blir också mer och mer populärt hos mottagarna i dessa kanaler. Vi valde att ta en sak i taget och med hjälp av analys och uppföljning testa oss fram till en bättre förståelse kring vad som funkade bra och inte. Inspirerande och informerande videomaterial visade sig funka allra bäst!

Levande tips och stöd - direkt i flödet

Med en strategi för hur vi skulle ta oss an Instagram och en plan för löpande innehåll påbörjade vi produktionen av en serie filmer där fokus låg på tips och tricks framför sälj.

Matvanor och graviditet, semestra med barn, sluta med napp och sex efter förlossning var några av ämnena i filmerna som producerades av oss. Hela vägen från idé och manus till produktion, ett arbetssätt som var både snabbt och smidigt.

Snabbt resultat i flödet

Det nya upplägget med filmer i flödet fick snabbt effekt hos målgruppen. Sen filmerna började visas för drygt ett år sen har de setts mer än 1,5 miljoner gånger - med en ’view through-rate’ på hela 27 procent.

Filmerna har även ökat trafiken till Liberos webb och stärkt varumärket i en mycket positiv riktning genom att låta Libero få dela all sin kunskap om barn och föräldraskap till målgruppen.

Kontakta oss
Tina Söderlund
Administration
Till toppen