Dynamiskt content i fokus

Fastighetsägarna vill erbjuda sina användare och kunder en modern webbplats med en smidig och lättanvänd mobilversion av sajten. Användarna ska på ett snabbt och enkelt sätt kunna anmäla sig till kurser, skicka offertförfrågningar och hitta relevant information på ett snabbt sätt.

Det var viktigt för Fastighetsägarna att hitta ett grafiskt manér som gav en känsla av att branschorganisationen är modern och kan konkurrera med främst de nya plattformsföretagen och inte bara traditionella konkurrenter inom branschen.

Det var viktigt för Fastighetsägarna att flera företag i organisationen kunde samlas under samma webbsajt för att ge besökarna en enhetlig bild av organisationen och underlätta för besökare att hitta den information de söker. Fastighetsägarna Sverige är även uppdelat i flera olika regioner i landet med fokus på olika verksamheter vilket gjorde det viktigt att besökare mötas av olika innehåll baserat på vald region.

Lösning och teknik

Lösning​

Utifrån ett underlag i form av målgruppsanalyser och behovsanalyser ifrån Fastighetsägarna genomfördes ett par workshops tillsammans med Fastighetsägarna för att få ner detta i en gemensam målbild av vad webben skulle bidra till samt innehålla för samtliga olika företag inom hela organisationen.

I och med att det finns flera röster som ville säga sitt i beställningarna krävdes ett agilt arbetssätt med sprintar för att snabbt kunna omprioritera i utvecklingsfasen. Strukturen och innehållet på sidan visas upp dynamiskt utifrån vald region i och med att de olika företagen i organisationen hade väldigt olika behov av att få ut olika content.

Teknik

Sajten är baserad på Episerver CMS 11 med frontend byggt på JavaScript-biblioteket React. För att möta upp kraven om dynamiskt content baserat på vald region byggdes ett rest-API som beroende av valt filter hämtar filtrerat data. En integration mot kurssplattformen EduAdmin har gjorts via ett API som genom ett schemalagt jobb hämtar och uppdaterar kurser varje natt.

 

Resultat

En modern och responsiv webbplats med fokus på att ge redaktörer så mycket frihet och valmöjligheter som möjligt. Då sidan innehåller mycket content som är riktat mot många olika målgrupper och regioner har en stor megameny – som självklart baseras på vald region – med en stor dropdown som går ner två nivåer i sidstrukturen byggts för att användarna snabbt och enkelt ska kunna hitta det de söker. 

Genom integrationen med EduAdmin skapas separata sidor upp för varje kurs och kurstillfälle vilket gett Fastighetsägarna en ökad konvertering på kursanmälningarna och en ökad sökbarhet på Google jämfört med den tidigare iframe-lösningen. 

Fastighetsägarnas nya webbplats ger besökarna en modern känsla och en möjlighet att kunna filtrera ut det innehåll som är just för dem. Efter löpande användartester har bl.a. dropdownen i menyn, brödsmulor och återkommande bildblock på sidorna lagts till för att underlätta navigationen. Vi är nöjda med resultatet men fortsätter den närmaste tiden jobba med bl.a. en inloggningsfunktion och nya kontaktsidor.

- Jesper Sjöberg, projektledare Knowit

Vill du veta mer?
Jacob Pihl
Business director
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen