Välkommen till den digitala ostbutiken

Läckerhetsfaktorn på Arla Unikas nya e-handel har skruvats upp. Den okrönta ostkungen Arla har nämligen satsat stort på att föra vidare den exklusiva upplevelsen med kunnig expertis i de fysiska butikerna till den nya digitala butiken.

Uppdraget var tydligt: Arla Unika ville göra det ännu enklare för kräsna ost connoisseurer att få tag i de speciella ostarna. Vi har lyckats hjälpa Arla Unika och mött deras ambition genom en ny e-handelsplats som stöder deras position som ett vasst gourmetvarumärke.

Doften av exklusiva ostar

Har man varit i en av de fysiska Unika-butikerna vet man att de är en plats där personal med hög kompetens går hand i hand med produkter i världsklass – alla presenterade i en vacker miljö. Med den nya plattformen ville Arla Unika skapa ett digitalt universum, som ger användarna samma upplevelse. Men hur digitaliserar man de många smaker och känslor som produkterna framkallar i butiken? 

Kunden kommer dessvärre aldrig att kunna känna doften av mejeriets hantverk, men den goda servicen går lyckligtvis att digitalisera. Här är det rika innehåll på sajten en central del av lösningen. Till alla ostar får du nämligen förslag på passande vin och öl, goda råd vid servering, hur du skär och förvarar ostarna och självklart recept på en hel del Unika-ostar. Den nya sajten hjälper dig att bli en riktig ostconnoisseur.

Den fullständiga upplevelsen

Med den nya e-handeln har det aldrig varit enklare att komma in i Arla Unikas värld. På de digitala hyllorna hittar du ett brett utbud av styckvis förpackade specialframställda ostar, stora provsmakningstallrikar och presentkort. Därutöver finns också unika mejeriprodukter och utvalda gastronomiska läckerheter i butiken.

För att fullborda upplevelsen av personlig och kompetent service är alla ordrar handpackade av Unikas personal i butiken samt levereras med information och goda råd om lagring och användning av produkterna.

Arla ligger i framkant

Unikas e-handel är Arlas första steg inom onlineförsäljning direkt till konsumenter och den nya försäljningskanalen har blivit mycket populär bland det ostälskande folket. Under de första två månaderna har inte mindre än 16 000 personer besökt sajten, och sammanlagt under perioden har det sålts 800 ostar över den virtuella disken.

För att göra processen så effektiv som möjligt är Unikas e-handelsplats byggd på plattformen Shopify. Det har gjort det möjligt för oss att snabbt komma i mål med en visuellt tilltalande lösningen, som dessutom är lätt att administrera.

Kontakta oss
Urban Nyblom
Business Director, Knowit Experience Stockholm
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen