Schweiziska VirtaMed utvecklar och producerar marknadens mest realistiska operationssimulatorer. Cybercom Polen (numera en del av Knowit) hjälper bolaget att ta simulatorerna till nästa nivå genom att koppla upp dem till molnet. ­Syftet är att skapa ett gemensamt globalt nätverk och förbättra utbildningen på ett sätt som enbart är möjligt med hjälp av uppkoppling i molnet.

Projektet drog igång i slutet av 2017 och i februari i år hade vi utvecklat en prototyp för att visa den molnbaserade simulatorns funktioner på en global konferens. På grund av höga kvalitets- och säkerhetskrav kräver systemet mycket effektiv och säker uppkoppling, något vi kan leverera.

Uppkopplade operationssimulatorer kommer att göra avgörande skillnad för mentorer och praktikanter. Träningarna går från att vara engångshändelser som lagras i enskilda enheter till att bli globalt tillgängliga lärdomar och verktyg för alla användare. När alla resurser kan delas och vara tillgängliga för alla stärks kirurgers utbildning och kompetens, och i slutändan vårdkvaliteten och patienters hälsa. Det rimmar väl med både VirtaMeds och våra ambitioner att skapa positiva värden och bidra till hållbar utveckling.

Mål 3: Hälsa och välbefinnande

Målet syftar till att säkerställa att alla kan leva ett hälsosamt liv. Det handlar också om att verka för alla människors välbefinnande i alla åldrar. Molntjänster och verktyg som VirtaMeds simulatorer bidrar till bättre vård och därmed till människors överlevnad och hälsa.

Vill du veta mer?
Bo Strömqvist
Head of Corporate Sales and Partnerships
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen